Keresés
Close this search box.
bárdos ádám és gréczi máté edző

Magyar karatés siker Cipruson

Ezüstérmet nyert Bárdos Ádám formagyakorlatban (kata) a karatésok világkupa sorozatának larnacai állomásán. A Karate1 Series A viadalon jellemzően a sportág szűk elitjét követő második vonal lépett tatamira. Az októberi budapesti világbajnokságon is induló magyar női formagyakorlat csapat is éremért mérkőzött, és végül az ötödik helyen végzett.

Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el a felnőttek között Bárdos Ádám. A még utánpótláskorú magyar tehetség 112(!) fős mezőnyből tudott a döntőbe kerülni, ahol az olasz Ghinamival szemben maradt alul. A korábbi korosztályos Eb-kről ezüst- és bronzéremmel is rendelkező Bárdos Ádám sikere azt jelzi, hogy a kategóriában világviszonylatban is jól áll Magyarország, hiszen a budapesti vb-n a magyar színeket képviselő Nagy Botond az idei felnőtt kontinensviadalon csak hajszállal maradt le a bronzról, és a júniusi Európa Játékokon is közel állt az éremszerzéshez.

Az Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura és Tóth Vanda összeállítású magyar női kata csapat két fordulót követően kivívta a bronzcsata jogát. Ott a mieinknél jobbnak bizonyult az egyiptomi ellenfél, így a hazai rendezésű vb-re készülő magyarok az ötödik helyen zártak Cipruson.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top