Keresés
Close this search box.

Női autóversenyző a legújabb NOS nagykövet

Újabb nagykövete lett a NOS Bajnokai választásnak. A búvárúszó Kanyó Dénes és a gyorsasági motoros Gyutai Adrián után az autóversenyző Bús Edina is felvállalta a nem olimpiai sportágak Év Sportolói szavazásának népszerűsítését.

 

Újabb nagykövete lett a NOS Bajnokai választásnak. A búvárúszó Kanyó Dénes és a gyorsasági motoros Gyutai Adrián után az autóversenyző Bús Edina is felvállalta a nem olimpiai sportágak Év Sportolói szavazásának népszerűsítését.

A Sportcsillagok Gálaestjén idén először a NOS Bajnokai kategóriák győzteseit is jutalmazzák. Az Év Sportolóira ezúttal is a sportújságírók szavaznak, míg a nem olimpiai sportágak legjobbjaira az egész sporttársadalom voksolhat a www.sportolanemzet.hu honlapon.

– Örülök, hogy olyanokat is díjaznak, akik nem olimpiai sportágakat űznek – mondta Bús Edina, aki felemlegetett egy számára feledhetetlen díjátadást is. – Eddigi legjobb eredményeim közé tartozik, hogy a női autóversenyzők részére kiírt Lotus Ladies Cup sorozatot mindkétszer megnyertem. Az egyik verseny egy Forma-1-es betétfutam volt, ahol szintén győztem, az érte járó kupát pedig maga Bernie Ecclestone adta át, akiről úgy hírlett, hogy még a Forma-1-es pilótáknak sem adott át díjat soha.
Bús Edina 2006-ban debütált autóversenyen, csupán kétéves jogosítvánnyal. Előtte eszébe sem jutott ilyesmi, csak miután egyik bátyja elkezdett versenyezni. Négy éve viszont már saját csapata van – ezt is két bátyja alapította –, és immár egy rangos nemzetközi sorozatban, a Seat Leon Eurocup küzdelmeiben vesz részt. Sőt, a jövő hétvégi barcelonai idényzáró előtt már biztos, hogy nem búcsúzik pont nélkül az évtől, lévén Salzburgban elcsípett egy értékes nyolcadik helyet. A 27 esztendős csinos hölgy jövőre is a Seat Leon Eurocupban folytatná, elvégre mostanra szokta meg az autót, és már a pályák sem lesznek újak a számára.
Bús Edina természetesen a versenypályán zömmel férfiak az ellenfelek versenyez.
– A 29 fős mezőnyből hárman vagyunk nők. Lehet, hogy Magyarországon még nagyot néznek, hogy nahát, ez egy női autóversenyző, de ezzel itt külföldön nem foglalkoznak. Örülnek, ha jönnek női pilóták és színesítik a mezőnyt, főleg, ha még ügyesek is, de versenyzőként mindenkit egyenrangú, nincs kivételezés. Lehet, hogy egy étteremben előre engednek, de pályán nem.
A NOS Bajnokaira bárki szavazhat, aki regisztrál a www.sportolanemzet.hu honlapon. A Sportcsillagok Gálaestjét december 18-án rendezik meg a Syma Csarnokban.
Bővebb információk: www.sportolanemzet.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top