Keresés
Close this search box.
usszik2

Fury helyett a dinamitkezű Dubois próbálja meg elvenni Uszik veretlenségét

Hatalmas figyelem övezi a bokszvilág augusztus 26-i eseményét, amelyen a négy világszervezetnél is nehézsúlyú bajnok ukrán Olekszandr Uszik teszi kocára világbajnoki öveit. Eredetileg Tyson Furyval lépett volna ringbe, ám egyelőre a WBA regionális bajnokával, Daniel Dubois-val kell beérnie. A gálát Magyarországon kizárólag a MATCH4-en és a NET4+ SPORT streamingoldalon lehet élőben követni.

A 2012-es londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ– és Európa-bajnok ukrán klasszis jelenleg a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki címét birtokolja. Az eredeti elképzelés szerint a Bokszvilágtanács (WBC) ugyancsak veretlen bajnokával, Tyson Furyval találkozott volna egy címegyesítő találkozón, de ez egyelőre nem jött össze, így Usziknak a WBA regionális bajnokával, Daniel Dubois-val kell beérnie.

Az alapvetően egyáltalán nem kérdés, hogy Uszik boksztudásban magasan a 25 éves brit felett áll, ugyanakkor a szigetországi klasszis nem véletlenül viseli a Dinamit becenevet, sokak szerint ő rendelkezik a legnagyobb ütőerővel a súlycsoportban. Ezt támasztja alá mérlege is, hiszen karrierje során eddigi 19 győzelméből 18-at KO-val nyert meg. Ezek közül különösképpen emlékezetes a legutóbbi sikere: a dél-afrikai Kevin Lerena elleni összecsapáson az első menetben többször is padlóra került korábbi cirkálsúlyú riválisa ellen, ráadásul úgy tűnt, a térde is megsérült. Sokak szerint be is kellett volna szüntetni a küzdelmet, Dubois azonban összeszedte magát, és a harmadik menetben kiütötte ellenfelét.

Dubois azért hívhatta ki Uszikot, mert tavaly Trevor Bryan ellenében megnyerte a másodlagos WBA címet.

A pályafutása eddigi 20 profi mérkőzésén győztes Uszik az elmúlt két évben mindössze kétszer lépett szorítóba, mindkétszer a brit klasszis Anthony Joshuát verte pontozással. A mérkőzést eredetileg Kijevben rendezték volna, de a háború miatt erre nem kerülhetett sor, így a lengyel Wroclaw városa, pontosabban 45 ezres futballstadionja ugrott be új helyszínként.

A gálán a szokásoknak megfelelően több kisebb téttel bíró összecsapást is megrendeznek majd, ilyen lesz a Gyenyisz Berincsik – Antonij Jigit találkozó, amely az Európa-bajnoki övért megy majd a két ukrán között, valamint bemutatkozik a profik között Aadam Hamed, a korábbi pehelysúlyú klasszis, „Prince” Naseem Hamed fia. Apuka régi önmagát idézve rendkívül magabiztos nyilatkozatot adott ki fiáról, aki véleménye szerint hatalmas kiütéssel debütál majd a profik világában.

A gálának lesznek magyar szereplői is: az IBO részéről Rácz Félix lesz az esemény supervisora, Budai Ferenc pedig pontozóbíróként működik közre az undercard programban.

Az augusztus 26-án este 21.30-kor kezdődő gálát Magyarországon kizárólag a MATCH4-en és a NET4+ SPORT streamingoldalon lehet élőben követni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top