Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Hungarian Modern Pentathlon)

Nyolc magyar Los Angelesben

Fotó: Facebook (Hungarian Modern Pentathlon)

Az idei világkupa-sorozat első versenyén, Los Angelesben összesen nyolc magyar öttusázó vesz részt.

A szerdától vasárnapig tartó viadalon Kasza Róbert, Demeter Bence, Málits István és Tomaschof Soma, valamint Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Strobl Anita és Varga Eszter vesz részt.

Marosi Ádám és Földházi Zsófia ezúttal még nem versenyez, mert ők az olimpia után a szokásosnál később kezdték a felkészülést.

Martinek János, a férfi és Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta, hogy a következő, márciusi vk-fordulóban, Kairóban másik négy-négy versenyző kap majd bizonyítási lehetőséget, hazai pályán, Kecskeméten pedig 12-12 magyar öttusázó indul május elején. A sorozat negyedik versenyét a lengyelországi Drzonkówban rendezik május utolsó hétvégéjén, míg a vk-döntőre június végén a litvániai Druskininkaiban kerül sor.

A Los Angeles-i nyitányon az egyéni versenyek után váltóban is indulnak a magyarok, de még nincs döntés arról, hogy milyen összeállításban.

Szerdán és csütörtökön a selejtezőt, pénteken és szombaton a férfi, majd a női döntőt rendezik, s a vk a váltóval zárul vasárnap.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top