Keresés
Close this search box.
Fotó: FODISZ

„Ennyi év kihagyás után igazán nincsen szégyenkezni valónk”

Fotó: FODISZ

A macedóniai Ohridban véget ért a XV. Látássérültek Sakkolimpiája. A megmérettetésen a magyar válogatott 12 év után mérte össze erejét nemzetközi színtéren. A svájci rendszerű, 9 fordulós, 4 táblás csapatversenyen a 27 résztvevő közül végül a 18. helyet sikerült megszereznie a magyar csapatnak.

A 7. fordulóban bravúros győzelmet arattak a 7. kiemelt Montenegró ellen, ekkor a 10. helyen álltak, így az utolsó két fordulóban nagyon magasra került a léc, azonban a versenyrutin hiányának és a fáradtságnak köszönhetően nem bírtak el sem a kiváló, nagyon fiatal játékosokból álló Venezuelával (1,5:2,5 lett az eredmény), sem a házigazda Macedóniával (0:4).

A csapat mérlege 3 győzelem (Hollandia, Dél-Afrika, Montenegró), 2 döntetlen (Olaszország, Szlovénia), 4 vereség (Ukrajna, Németország, Venezuela, Macedónia) lett. A versenyt Oroszország nyerte Ukrajna és Lengyelország előtt, őket Szerbia, Németország és Spanyolország követte. Kiemelendő még a nagyon fiatal India és a várakozásokat messze túlteljesítő Azerbajdzsán 7., illetve 8. helye.

A Varga Zoltán nagymester által felkészített csapat két legjobb pontszerzője Rév Miklós és Voján István 4,5-4,5 ponttal az elérhető 9-ből.

12 év után lépett újra a nemzetközi versenyszíntérre magyar csapat, „ennyi év kihagyás után igazán nincsen szégyenkezni valónk” – áll a Sportime Magazinnak eljutatott közleményben – „de teendők annál több. Folytatás mindenképpen következik!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top