Keresés
Close this search box.
Fotó: fodisz.hu

Tizenharmadik a magyar látássérült sakkválogatott

Fotó: fodisz.hu

A macedóniai Ohridban zajló XV. Látássérültek Sakkolimpiája jelenleg a kétharmadánál tart – a 9 fordulós, 4 táblás, svájci rendszerű csapatversenyen a 6. kör után a 13. helyet foglalja el a magyar együttes a 27 csapatos mezőnyben. Az élmezőnyben orosz-ukrán-lengyel körbeverés után hármas holtverseny alakult ki, másodlagos pontszámítással jelen pillanatban Oroszország vezet.

A verseny elején az ukránoktól elszenvedett vereség, az olaszokkal játszott döntetlen és a hollandok legyőzése után a második harmadban először Dél-Afrikával csapott össze a magyar válogatott, és sikerült is 3:1 arányban győzedelmeskednünk. A csapatból Szilágyi Sámuel, Rév Miklós és Voján István is nyerni tudott.

Ezzel felzárkóztunk közvetlenül az élmezőny mögé, és ahogy az ilyenkor törvényszerű, egy igen nehéz ellenfelet kaptunk, de a kiváló erőkből álló Németország ellen is sikerült a tisztes helytállás, Szilágyi Sámuel és Rév Miklós is döntetlent ért el, így a germánok csak 3:1 arányban kerekedtek fölénk.

Ezután egy jól megérdemelt szabadnap következett az összes csapat számára, amikor is hajóval bejárták az Ohridi tavat, és ellátogattak a St. Naum kolostorba.

A 6. fordulóban Szlovéniával került össze a magyar csapat, és bár az értékszámok alapján nem mi voltunk a meccs esélyesei, a játszmák alapján benne volt a játékban a csapatgyőzelem is, de Almádi Balázs győzelmével, Szilágyi Sámuel és Voján István döntetlenjével fokozott izgalmak után végül 2:2-es döntetlent könyvelhettünk el szomszédaink ellen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top