Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Kovács Tamás

„Egyelőre csak barátkozom a gondolattal”

MTI Fotó: Kovács Tamás

Az immár ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta úgy érzi, hogy minden ugyanolyan számára, mint amilyen a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékok előtt volt.

„Egyelőre csak barátkozom a gondolattal, de természetesen jó érzés ezeket hallani, jó érzés, ha dicsérik az embert. Amikor jönnek és gratulálnak, látom a szemükben, mekkora örömet szerzett nekik, hogy egyesben, párosban és négyesben is nyerni tudtam” – mondta Kozák Danuta csütörtökön az M1-en.

Mint kifejtette: féltette magát, tartott tőle, hogy nem sikerül a triplázás, de „próbáltam ezeket a gondolatokat elűzni, és csak arra összpontosítani, hogy jól szerepeljek az adott pillanatban”.

Kozák riói szereplését bélfertőzés nehezítette, de elmondása szerint még éppen idejében esett át a megbetegedésen, mert volt ideje regenerálódni a páros előfutamát megelőzően, illetve utána is, mivel egyenes ágon a döntőbe jutottak.

A Szabó Gabriellával alkotott egységükről úgy vélekedett: szép kerek történet, hogy együtt is győzni tudtak, mivel „együtt kezdtünk kajakozni, 20 éves közös pályafutás van mögöttünk, már gyerekként is egy párost alkottunk.” Mint mondta, társa már a célba érkezés pillanatában hangosan örült a sikernek, mert érezte, hogy megvan, ő viszont csak egy perccel később hitte el, amikor az eredményjelzőre kiírták.

Az UTE 29 esztendős sportolója hangsúlyozta: hatalmas megtiszteltetés számára, hogy immár a legeredményesebb magyar olimpikonok között tartják számon. Amennyiben 2020-ban Tokióban is triplázna, a hétszeres olimpiai bajnok Gerevich Aladárt is megelőzve az örökranglista élére állna.

„Szép célkitűzés, és a mostani eufória közepette könnyen kimondom, hogy megcsinálom. Bár fiatalabb nem leszek, de a klubomnál aláírtam újabb négy évre. Bízom benne, hogy hasonló időszak lesz, és meg tudom koronázni a pályafutásomat.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top