Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Cseh László)

„Elképesztő László formája”

Fotó: Facebook (Cseh László)

A 200 méteres pillangóúszás címvédője, Chad Le Clos úgy véli, hogy ebben a számban Cseh László lesz majd a favorit a riói olimpián.

A dél-afrikai klasszis elmondta, hosszú évek óta jóban van magyar riválisával, akit fantasztikus versenyzőnek tart, s hozzátette, úgy látja, kiváló erőben van.

„Elképesztő László formája, 1:52:91 perc, na, az már nem vicc” – nyilatkozta a 24 éves úszó, utalva ezzel Cseh győzelmére a londoni Európa-bajnokságon, ahol pályafutása második legjobb eredményét produkálta.

Chad Le Clos az esélyekről megjegyezte, 200 méteren Cseh Lászlót tartja a favoritnak, mögötte a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, majd ő következik a sorban, míg 100 méteren az amerikai szupersztárt helyezte a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a másodikra pedig magát Cseh előtt.

„Óriási verseny lesz hármunk között, alig várom már! Győzzön a legjobb!” – mondta Le Clos, hozzátéve: az időeredménnyel nem foglalkozik, hiszen azt a verseny dönti majd el. Úgy véli: Cseh és Phelps is képes arra, hogy az órával, vagyis saját magával versenyezzen, ő ugyanakkor inkább az ellenfelekre koncentrál.

A 200 méter pillangó előfutamait és elődöntőjét hétfőn, a döntőjét pedig kedden rendezik az Olimpiai Uszodában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top