blank

Felöltöztetik a riói csapatot

blank

A Use Unused divatcég tervezheti a magyar csapat formaruháját a 2016-os riói nyári olimpiára. Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, a beérkezett pályázatokat elbíráló zsűri elnöke a végeredményt sajtótájékoztatón jelentette be, ahol hangsúlyozta: szerettek volna olyan irányba elmozdulni a sportolók megjelenését illetően, ami a korábbiakhoz képest fiatalosabb, mégis elegáns. 

Az idén nyáron kiírt pályázatra jelentkezettek közül tizenegyet hívott meg a MOB, akik közül a szeptemberi határidőig hatan adtak be érvényes pályázatot, végül három cég, a Use Unused, a The Four és a Nubu került be a döntőbe. Ez a három cég – felhasználva a MOB-tól kapott 1-1 millió forintos támogatást – készítette el mintakollekcióját és a szerdai leadási határidőt követően ült össze a zsűri két sportolóval – Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakozóval és Gyenesei Leila öttusázóval -, hogy meghozza döntését.

A cég – amely győzelméért ötmillió forintot kap – formaruha kollekciójában emlékeztetni kíván az eddigi 168 magyar olimpiai aranyéremre, a ruhákon ugyanis 168TEAMHUN feliratú logó kap majd helyet. A következő lépés a kivitelezésre irányuló nyílt közbeszerzési pályázat lesz, amelyet a tervező cég és a MOB közösen ír ki.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top