Keresés
Close this search box.
Fotó: 123rf.com

Zágráb szálláshelyei a legtisztábbak az AIRBNB és a BOOKING.COM szerint

Fotó: 123rf.com

Az európai fővárosok szállásainak tisztaságáról szóló nemrégiben készült felmérés szerint Zágráb az első helyet foglalja el a legnépszerűbb platformok, az Airbnb és a Booking.com felhasználói értékelése alapján.

Annak fényében, hogy a járvány több szigorításhoz vezetett a higiéniai követelményekben, a kutatást a szállásfoglalási platformok – Airbnb, Booking.com és Tripadvisor – felhasználói véleményei alapján végezték el. A felmérés, amelyet a brit ShowersToYou.co.uk portál tett közzé, Európa népszerű fővárosainak átlagos szállástisztasági értékelésén alapul. Európa 20 legtisztább úti céljának összesített rangsorában Zágráb a harmadik helyen végzett (4,740 átlagos besorolással), csak Lisszabon (4.792-vel) és Prága szinte azonos besorolással (4.741 ponttal) tudta megelőzni.

„Nagyon elégedettek vagyunk a felmérés eredményével. A jelenlegi helyzetben a higiénia különösen fontossá vált, és elmondható, hogy az egészségügyi szempontok a nemzetközi turisztikai piac promóciójának egyik alappillérévé váltak. Nagy öröm számunkra, hogy ezeket az értékeléseket az Airbnb.com, a Booking.com és a Tripadvisor platformok végfelhasználói adták, ami további hitelességet ad Zágrábnak mint biztonságos és tiszta desztinációnak. Ezúton szeretnék gratulálni a zágrábi szolgáltatóknak ehhez a kiemelkedő eredményhez” – mondta Martina Bienenfeld, a zágrábi idegenforgalmi hivatal igazgatója.

Ezenfelül, Zágráb egy értékes díjjal gazdagodott a 2020-as Szarajevóban online megtartott BH Turisztikai Filmfesztiválon, ahol a „Legjobb kultúra és a legjobb örökség” díjat a ZTB nyerte el a „Zágráb szeret téged” című filmmel.

A film eltér a hagyományos turisztikai promóciós filmektől, tavaly márciusban készült, amikor a várost egyszerre két katasztrófa is sújtotta, a világjárvány és egy földrengés. A film a #ZagrebLovesYou kampány középpontjává is vált, és ez az ötödik díj, amelyet a ZTB alig több fél év alatt elnyert vele.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top