Keresés
Close this search box.

Futamot nyert Rióban Érdi Mária

blank

Megnyerte harmadik futamát a riói olimpián Laser Radial hajóosztályban Érdi Mária. A mindössze 18 éves sportoló igencsak érett versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt, s a következő futamra is megtartotta remek formáját, akkor az ötödik helyen ért célba, s ezzel összesítésben a kilencedik helyen szerepel.

Berecz Zsombor a Finn dingi hajóosztályban egy kilencedik hellyel indított, majd korai futam miatt kizárták, így ő a 17. helyen áll.

Vadnai Benjamin a Laser Standard mezőnyben előbb 21., majd a 22. helyen zárt, összetettben pedig a 22. helyről várhatja a folytatást. „Megvagyok elégedve a mai nappal. Úgy érzem, hogy azokat a hibákat, amelyeket az elején vétettem, kemény munkával és jó sebességgel kijavítottam. Nagy hajtás volt, de örülök, hogy mindkét futamban odaértem a mezőny első felébe.” – nyilatkozta Vadnai.

A Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere szerint a magyar vitorlázók abszolút helytálltak eddig az olimpián. „Rátermett élsportolókról van szó, akik élnek a lehetőségeikkel, és bíztató a formájuk. Úgy gondolom, hogy remekül helytálltak eddig” – összegzett Brencsán Ábel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top