Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hamar búcsúzott Babos az olimpiától

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Miután egyesben kiesett, párosban sem sikerült Babos Tímea számára a továbbjutás a riói olimpián.

A Babos Tímea – Jani Réka-Luca magyar páros ellenfele az Andreea Mitu, Raluca Olaru román duó volt az ötkarikás teniszközpont kilences pályáján.

Az első szettben Mitu, Babos és Olaru hozta adogatójátékát, majd amikor Jani szervált, a románok nyerték a gémet, így lépéselőnybe kerültek, s ezt meg is őrizték a végéig.

A második játszma elején Babos adogatásánál brékeltek a románok, majd 2:3-as állásnál lett volna lehetőség a visszakapaszkodásra, de Mitu úgy is hozni tudta szervajátékát, hogy 0-40-ről jött vissza társával. Jani adogatásánál megint a románok nyerték a gémet, ugyanakkor 2:5-ről is majdnem volt visszaút. A magyar páros szépen zárkózott fel, 4:5-nél több lehetősége adódott az egyenlítésre, miközben több mérkőzéslabdát is hárított. Végül a románoké lett ez a játék, és ezzel – másfél óra alatt – a mérkőzés.

„Nagyon örülök, hogy tudtam párost is játszani az olimpián, ráadásul egy régi jó barátnőmmel, Rékával – mondta Babos Tímea. – Elég nehéz napon vagyunk túl, én már itt vagyok 12-13 órája, de összességében azt gondolom, hogy ez a páros most apró kis különbségeken múlt. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket.”

„Minden vereség megvisel, olimpián meg pláne. Ráadásul Timivel játszhattam, ez egy olyan alkalom volt, amilyen nem sűrűn lesz a karrierem során. Nagyon szerettem volna egy kicsit nyugodtabban játszani” – értékelt Jani Réka-Luca.

Eredmény, női páros, 1. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):
Andreea Mitu, Raluca Olaru (román)-Babos Tímea, Jani Réka-Luca 6:3, 6:4

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top