Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lovas Petra kiesett a második fordulóban

MTI Fotó: Illyés Tibor

Lovas Petra ötszettes vereséget szenvedett vasárnap a riói olimpia egyéni asztalitenisz-tornájának második fordulójában, s ezzel befejezte szereplését.

A legfrissebb világranglistán 90. helyen álló magyar játékos, aki az egyiptomi Nadeen El-Dawlaltyt verte az első körben, az észak-koreai Ri Mjong Szuntól kapott ki (37.).

Lovas jól kezdett, pörgetéseivel többször is hibára kényszerítette a csapatban világbajnoki bronzérmes ellenfelét, 5-1-re ellépett. A védekező stílusú, jóval esélyesebb koreai azonban kezdeti idegessége után egyre jobban magára talált, s 11-9-re megnyerte az első szettet.

A csapatban Európa-bajnok 30 éves magyar játékos, aki már lemondta a válogatottságot, s az olimpiai kvalifikációra tért vissza, a folytatásban nem tudott mit kezdeni Szunnal, a második szettben mindössze két poénra futotta az erejéből.

A harmadik játszmában sokkal összeszedettebb és türelmesebb volt Lovas, Téglás Péter szövetségi kapitány tanácsát követve főleg az ellenfél tenyeresére játszott. Előbb 4-1-re, 7-2-re, majd 9-3-ra vezetett, s végül 11-7-tel szépített. A negyedik szettben azonban nem sikerült ezt továbbvinnie, újra a koreai akarata érvényesült (11-4).

Hasonlóan indult az ötödik szakasz is, de Téglás Péter időkérése után Lovas feljött 7-6-ra, így az ellenfél edzője is időt kért. Lovas 9-7-re vezetett, 10-9-nél szettlabdája volt, de több poént már nem tudott beütni.

„Az utolsó szettért kár, pedig vártam a fals szervát, de ugratós jött” – nyilatkozott Lovas Petra.

Hozzátette: alapvetően szeret védekező stílusú játékos ellen játszani, ahogy fogalmazott „tud vigéckedni”, de a koreai nagyon jól váltogatta a fonák szemcsét.

„Összességében elégedett vagyok, főleg annak tükrében, hogy egyszer már abbahagytam a válogatott szereplést. Sikerült egy meccset nyernem, s most is mindent megpróbáltam” – összegzett Lovas Petra.

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Ri Mjong Szun (észak-koreai)-Lovas Petra 4-1 (9, 2, -7, 4, 10)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top