Keresés
Close this search box.
MTI fotó: Kovács Anikó

Horváth Dávid mégis indulhat

MTI fotó: Kovács Anikó

Mégis indulhat a riói olimpián az úszó Horváth Dávid – tájékoztatta pénteken Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-t.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) először július 6-án tájékoztatta arról a MÚSZ-t, hogy lehetőséget ad a 20 éves junior világbajnoki ezüstérmesnek, akinek csak B-szintje volt 200 méter mellen. Múlt pénteken a FINA jelezte, „utólag kapott észrevételek” miatt Horváth mégsem vehet részt a játékokon, most pedig ezt a döntését módosította „különleges elbírálással”.

„Nagy örömmel fogadtam a hírt, azonnal hívtam Fábián László csapatvezetőt, aki rendkívül rugalmas volt, és jelezte, azonnal megoldják, Horváth Dávid utazik” – nyilatkozott Gyárfás Tamás, hozzátéve, hogy a már riói résztvevő Sztankovics Anna is kapott jó hírt: a 200 méter mell mellett 100 méter mellen is rajthoz állhat Brazíliában.

„A Magyar Úszó Szövetség vezetősége nem nyugodott bele a döntésbe, hiszen nagyon sajnálta Dávidot, aki végigcsinálta a felkészülést, és úgy volt, hogy utazik – mondta az MTI-nek Turi György, Horváth Dávid edzője. – Az első válasz még nemleges volt, mígnem többszöri sportdiplomáciai tárgyalást követően sikerült megkapnia a szabadkártyát. Azt gondolom, Gyárfás Tamásnak, a MÚSZ elnökének komoly szerepe lehetett az ügyben, hiszen neki kellett egyezkednie Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával.”

Horváth indulásával 36 fősre nőtt a magyar úszócsapat a riói ötkarikás játékokon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top