Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kozák Danután nem fogott ki a rosszullét

MTI Fotó: Kovács Tamás

Négy magyar egység szállt vízre hétfőn, azonban csak egy, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos páros jutott be az A döntőbe a riói kajak-kenu versenyek első napján.

A világbajnok magyar duó a lengyelekkel nagyot küzdve megnyerte előfutamát 500 méteren, ami közvetlenül döntőt ért. Jól is jött, hogy a középfutamban már nem kell evezni, mert Kozák Danuta betegen versenyzett, amint azt a csapatorvos elmondta, az éjszaka folyamán hasmenéses tünetek jelentkeztek nála, és bélfertőzéses szindróma alakult ki. Toman József úgy fogalmazott, nem súlyos betegségről van szó, de a versenyzés szempontjából ilyenkor „nagyon kevés is számít”, és idő kell, hogy a gyógyszeres kezelés eredményt hozzon.

Csak a B döntőbe jutott ugyanakkor 1000 méteren a kenus Vasbányai Henrik, ugyanezen a távon a mindössze 19 éves kajakos Kopasz Bálint és 200 méteren a kajakos Douchev-Janics Natasa.

Vasbányai a középfutamában harmadik lett. Az első két hely ért automatikus finálét, illetve a jobbik harmadik eredmény, de neki rosszabb volt az ideje, mint a másik futamban hasonló pozícióban záró üzbég Geraszim Kocsnyevé.

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics negyedikként ért célba második vízre szállása alkalmával, de legalább harmadiknak kellett volna lennie, hogy maradjon esélye az A döntőre.

Az ifjúsági világbajnok Kopasz Bálint – aki Dombvári Bence doppingesete után került be az utazók közé – szépen versenyzett, a hajrá előtt még a negyedik helyen lapátolt, amivel éppen becsúszott volna a fináléba, a végén azonban a spanyol Marcus Walz mögüle a harmadik helyre zárkózott fel, így a magyar kajakos kedden a B döntőben szállhat vízre.

A keddi program 15 órától zajlik majd, a női K-2 500 A döntőjét 15.23-kor rendezik.

 

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top