Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem volt a topon, mégis megszerezte a bronzérmet Tóth Tamás

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Két magyar versenyző is érdekelt volt az S9-es sérültségi kategória 100 méteres gyorsúszó számában a riói paralimpián: Tóth Tamás bronzérmet szerzett, míg a Londonban ebben a számban szintén bronzérmes Sors Tamás ezúttal hatodikként csapott a célba.

Tóth négy éve, Londonban két ezüstérmet is szerzett, az egyiket ebben a számban.

A délelőtti előfutamból a holtversenyes második idővel jutott be az esti döntőbe, s akkor azt mondta: nem úszta ki magát. A fináléban nagyon erősen kezdett, 50 méternél ő fordult elsőként, a táv második felében azonban két ausztrál riválisa megelőzte.

„Abszolút az volt a taktika, hogy kezdjek, amilyen gyorsan csak tudok, aztán utána reménykedjek, hogy nem előznek meg kettőnél többen” – nyilatkozott a Vasas Totó becenévre hallgató úszója, aki végtaghiánnyal született, a jobb kézfeje nem fejlődött ki. – Örülök ennek a bronzéremnek, az első ötven méterem pedig nagyon bíztató a keddi 50 méter gyors előtt.”

Tóth hozzátette: nem gondolta volna, hogy ilyen rossz időeredménnyel is érmet lehet nyerni 100-on, de az úgynevezett last call roomban, ahonnan a versenyzőket a medencéhez szólítják, már mindenki nagyon ideges és feszült volt, így elég rossz idők születtek.

A vasárnap 200 vegyesen ezüstérmes Sors Tamásnak ez amolyan jutalomúszás volt, hetedikként került a nyolcas fináléba és egy helyet még előre is tudott lépni úgy, hogy féltávnál még harmadik volt. Négy éve ő bronzérmes volt ebben a számban.

A 24 éves Tóth Tamás a magyar küldöttség hetedik érmét gyűjtötte be Rióban, három ezüst mellett ez a negyedik bronz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top