Keresés
Close this search box.

Pár napig kényszerdiétán Sárosi Laura

blank

Sárosi Laurát hazaengedték a kórházból. Az olimpiai induló tollaslabdázót kedden szállították be vakbélgyulladás gyanújával, s egy ideig kérdéses volt az is, hogy elindulhat-e az ötkarikás játékokon.

„Otthon” – írta közösségi oldalán pénteken délelőtt Sárosi, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

Sárosi Laura csütörtökön elárulta, valószínűleg vírusos hasi nyirokcsomó-gyulladás okozta a panaszait, amelyek vakbélgyulladásra utaltak. Pár nap diéta és pihenés vár rá, a tervek szerint jövő csütörtökön utazik Rióba. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon.

A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában szerepel az M csoportban. Előbbivel még nem találkozott, míg a pánamerikai bajnoktól július elején két szettben kikapott egy kanadai verseny negyeddöntőjében.

A férfi és női egyéni versenyben is 13 csoport van, amelyekből a csoportgyőztesek jutnak tovább. Az első három kiemelt versenyző csoportjának győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással mérkőzik a nyolc közé jutásért.

Legutóbb 1996-ban, az atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó, akkor Ódor Andrea indult.

Otthon

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top