Keresés
Close this search box.

Pécs polgármestere köszöntötte a helyi olimpikonokat

blank

Pécs polgármestere, Páva Zsolt a riói olimpián szerepelt helyi sportolókat, Kenderesi Tamás bronzérmes úszót, Csonka Zsófia sportlövőt és Szabó Tünde maratonfutót köszöntötte, illetve elismerése jeléül oklevelet nyújtott át a pécsi olimpikonoknak.

A pécsiek fantasztikus helytállásról tettek tanúbizonyságot – méltatta az ötkarikás játékokon nyújtott teljesítményüket az ünnepségen a városvezető, aki Kenderesi Tamás 200 méter pillangón nyert bronzérmére utalva felidézte: előzőleg 1968-ban szerzett olimpiai érmet pécsi színekben indult versenyző. Lovász Lázár, a Pécsi Mecsek atlétája a mexikóvárosi olimpián kalapácsvetésben szerzett bronzérmet. Páva Zsolt a pécsi sportélet szereplőinek részvételével rendezett eseményen emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat évek óta anyagi támogatásban részesíti az olimpiára kijutó sportolókat. A programot a jövőben is folytatják – jelezte a polgármester azt is megemlítve, hogy amennyiben Budapest elnyeri a 2024-es játékok rendezési jogát, abban a baranyai megyeszékhely is szerepet kíván vállalni. Sztojkovics Éva volt kosárlabdázó, az önkormányzat népjóléti és sportbizottságának elnöke közölte: Pécs idén 1,5 millió forinttal támogatta az olimpiára kijutott sportolóit.

Páva Zsolt az olimpikonoknak további sikeres pályafutást kívánva okleveleket nyújtott át. Csonka Zsófia (PSN Zrt. Sportiskola) és Szabó Tünde (PVSK) Zsolnay-nyakláncot, Kenderesi Tamás (PSN Zrt. Sportiskola) pedig Zsolnay-mandzsettát vehetett át az elismerés mellé. Az ünnepségre meghívott – Rióban ugyancsak szerepelt – Sárosi Laura, a pécsi Multi Alarm SE tollaslabdázója nem vett részt az eseményen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top