Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Póta a legjobb 32 között

MTI Fotó: Illyés Tibor

Póta Georgina bejutott a 32 közé a riói olimpia egyéni asztalitenisz-tornáján szombaton.

A világranglistán 41. Póta 23. kiemeltként a második fordulóban kezdett, ellenfele a kínai származású, kanadai Mo Zhang volt, aki a nyitófordulóban meglepetésre 4-3-ra nyert a cseh Matelova ellen.

Mo Zhang az elején meglepte Pótát, 4-1-re, majd 6-3-ra vezetett, de innen a magyar játékos 10-6-ra fordított, s 11-7-re hozta a szettet. A folytatásban a kínai-kanadai bátrabban támadott, védekezésre kényszerítve Pótát. A szett így is meglehetett volna, de 10-9-nél Póta nem tudta megnyerni szerváját, s 12-10-zel Mo Zhang egyenlített.

A harmadik szettben újra Póta irányított, 7-3-ra elhúzott a világranglistán 109. ellenfél ellen. Az adogatásai is bejöttek, simán, 11-5-re nyerte a játékrészt. A negyedik szett 6-6-ig szoros volt, aztán a magyar asztaliteniszező pörgetései rendre poént jelentettek, s 11-8 lett a vége. Az ötödik szettben 0-3-nál Mo Zhang edzője időt kért, de ez sem segített rajta, 0-5, majd 1-7 lett. A kínai-kanadai láthatólag feladta, Póta pedig 11-5-re behúzta a szettet, s a meccset.

„Meglepődtem, hogy a kanadai kiverte Matelovát, szívesebben játszottam volna a cseh lánnyal, őt jobban ismerem. A kanadai szemcsés borítást használ, ilyen játékos nincs nálunk otthon, így nehéz ellene” – nyilatkozott Póta Georgina.

Hozzátette: egész nap nagyon ideges volt a bemutatkozás miatt.

„Az első forduló minden versenyen nagyon nehéz. Most már benn vagyok a 32-ben, azaz elértem a kiemelésemet” – fogalmazott.

A 32 között a 2014-es ifjúsági olimpia ezüstérmese, a hongkongi Tu Hoj-kem (22.) vár Pótára vasárnap magyar idő szerint 23 órától.

„A magyar Pro Tour-versenyen játszottam vele, végig vezetgettem, aztán a döntő szettben 9-re kaptam ki. Mindkét oldalról jól pörget, 22. a világranglistán, de én szeretek az ilyen stílusú ellenfelekkel küzdeni.” – mondta Póta.

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta GeorginaMo Zhang (kanadai) 4-1 (7, -10, 5, 8, 5)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top