Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Tobai-Sike Renáta official)

Sidi és Tobai-Sike minden számban bizonyíthat

Fotó: Facebook (Tobai-Sike Renáta official)

Jóváhagyta a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége Győrik Csaba szövetségi kapitány javaslatát arra vonatkozóan, hogy a riói olimpián férfi puskában Sidi Péter, női pisztolyban pedig Tobai-Sike Renáta induljon majd minden számban.

Az augusztusi nyári játékokra nyolc magyar sportlövő szerzett indulási jogot, a kérdés az volt, hogy a három férfi puskás és a három női pisztolyos közül ki melyik számban szerepelhet majd Brazíliában, mivel a szabályok szerint versenyszámonként egy országból csak ketten indulhatnak.

Győrik Csaba a szerdai ülésen azt javasolta, hogy férfi puskában az ötödik olimpiájára készülő világ- és Európa-bajnok Sidi lőhessen 10 méteren, illetve 50 méteren fekvőben és összetettben is, míg az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István összetettben és légpuskában, Szabián Norbert pedig fekvőben induljon.

Női pisztolyban a 10 méteres versenyben a februári győri Európa-bajnokságon döntős Egri Viktória és a világbajnoki ötödik Tobai-Sike, míg sportpisztolyban az Eb-győztes Csonka Zsófia és Tobai-Sike indul.

„Számomra a legfontosabb, hogy a csapat minél eredményesebb legyen, és úgy gondolom, ez a felállás lehet számunkra a legjobb. Sidi Péter óriási rutinja miatt mindhárom számban jó eredményre lehet képes, női pisztolyban pedig az döntött Tobai-Sike mellett, hogy az elmúlt években sportpisztolyban és légpisztolyban is kiemelkedő eredményeket ért el, s ő az egyetlen magyar sportlövő, aki több számban is kvótát érő helyen végzett. A 2014-es világbajnokságon 25 méteren bronzérmes lett, majd néhány nappal később 10 méteren ötödik volt” – nyilatkozta Győrik Csaba.

A női puskás Miskolczi Julianna és a férfi pisztolyos Tátrai Miklós is mindkét olimpiai számban indul, előbbi légpuskában és összetettben, utóbbi pedig légpisztolyban és szabadpisztolyban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top