Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Kozák Danuta)

Újabb elismerés az olimpikonoknak

Fotó: Facebook (Kozák Danuta)

Újpest díszpolgára lehet a polgármester, Wintermantel Zsolt javaslatára az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, illetve a londoni játékokon aranyérmes Gyurta Dániel.

A IV. kerületi önkormányzat hétfői sajtóközleménye szerint a polgármester már össze is hívta a képviselőtestület rendkívüli ülését, hogy jóváhagyják az elismeréseket.

Wintermantel előterjesztése szerint az UTE sportolói közül az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és a négy évvel ezelőtti, londoni ötkarikás játékokon aranyérmes Gyurta Dániel – akit Rio de Janeiróban beválasztottak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságábaÚjpest díszpolgára lesz, Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó Újpestértdíjban, Tótka Sándor negyedik helyezett kajakozó, Somogyi Béla, Kozák Danuta edzője, valamint Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője pedig az önkormányzat elismerő oklevelében részesül.

A kitüntetéseket az Újpesti Városnapok rendezvény keretében, pénteken 17 órakor a IV. kerületi városháza dísztermében adják át ünnepélyes keretek között.

A polgármester a közösségi oldalán emlékeztetett, hogy az UTE – a Vasas mögött és a Honvéd előtt – a második legeredményesebb magyar sportegyesület volt Rióban.

A londoni olimpia után az aranyérmes Berki Krisztián tornászt és Dombi Rudolf kajakozót avatták Újpest díszpolgárává, illetve Karakas Hedvig ötödik helyezett cselgáncsozó kapta meg az önkormányzat elismerő oklevelét.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top