MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Usain Bolt tripla triplája

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A jamaicai Usain Bolt a 4×100 méteres váltó tagjaként olimpiai bajnok lett Rio de Janeiróban, ezzel pályafutása kilencedik olimpiai bajnoki címét gyűjtötte be, és feljött az örökranglista hatodik helyére.

Bolt 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban és most Rióban is megnyerte a 100 és a 200 métert, valamint tagja volt a 4×100-as váltónak. A sztár 2008 óta uralja a 100 és 200 métert, a két szám világcsúcstartója, előbbiben háromszoros, utóbbiban négyszeres világbajnok, és a váltóval is nyert négy vb-t.

A jamaicai staféta nem produkált jó váltásokat, ám Bolt, a befejező ember parádésan futott, és a négyes könnyedén nyert. Meglepetésre a japánok jöttek be másodikként, még az amerikaiakat is megelőzték két századmásodperccel. Utólag kiderült, hogy az amerikaiakat kizárták, ezért Kanada lett a bronzérmes.

Amennyiben a 29 esztendős Bolt – ahogy korábban jelezte – jövőre visszavonul, úgy ez volt az utolsó futása ötkarikás játékokon.

A női 4×100-as váltóban a londoni bajnok jamaicaiak nagy fölénnyel nyertek a világbajnok jamaicaiak előtt.

A női 5000 méteren kettős kenyai siker született az olimpiai csúccsal diadalmaskodó Vivian Jepkemoi Cheruiyot és Hellen Onsando Obiri révén. A világbajnok etióp Almaz Ayana kapta a bronzérmet.

A női rúdugrásban a görög Ekaterini Sztefanidi győzött. A szám londoni bajnoka, az amerikai Jennifer Suhr és a világbajnok kubai Yarisley Silva holtversenyben hetedikként zárt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top