Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Ironman Budapest)

Kétezren indulnak a budapesti Ironmanen

Fotó: Facebook (Ironman Budapest)

A szombati Ironman 70.3 Budapest triatlon viadalon „teltház” lesz, miután közel kétezer versenyző nevezett. Az esemény profi lebonyolítása azért is bír rendkívül fontossággal, mert a magyar főváros pályázott a két év múlva sorra kerülő Ironman 70.3-as világbajnokság megrendezésére.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy rajthoz áll többek között Kropkó Péter 51-szeres Ironman, aki szakmai vezetője is a viadalnak; a kazah Alekszandr Vinokurov, a 2012-es londoni olimpia kerékpáros mezőnyversenyének aranyérmese és a 2006-os Vuelta a Espana győztese; a spanyol Iván Rana, világ- és Európa-bajnok triatlonos; valamint váltóban Miklós Edit alpesi síző.

„Fantasztikus élmény lesz Ivánnal és a többi kiváló sportolóval együtt versenyezni. Örülök, hogy visszatérhetek a versenyzéshez, és büszke vagyok, hogy Budapest 2024-es pólóban küzdhetek, képviselve és támogatva ezzel a budapesti olimpiai pályázatot” – hangsúlyozta Kropkó Péter, aki több mint tíz év kihagyás után versenyez újra. Hozzátette, a 70.3-as mellett többek között olimpiai távú 5i50 Budapest versenyt, valamint Irongirl viadalt is rendeznek a hétvégén, összesen mintegy tízezer résztvevővel.

Kropkó Péter elmondta, Budapest pályázik a 2018-as Ironman 70.3 világbajnokság megrendezésére, ezért is fontos a mostani jó versenyrendezés.

„Nagyszerű lehetőség Magyarországnak a harmadik Ironman verseny megrendezése, amely a sport, turizmus, kultúra összekötésére, szerves együttlétére épít” – emelte ki L. Simon László országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke. Kifejtette: az Ironman 70.3 Budapest versenyen a profik mellett az amatőrök, lelkes sportolni vágyók is részt vehetnek.

„Ez a legfontosabb abból a szempontból, hogy ne csak a versenysportnak legyen utánpótlása, hanem az egészségmegőrzés jegyében mozgóknak is. Olyan sportról van szó, ami különösebb anyagi befektetés és technikai háttér nélkül űzhető egy bizonyos szinten.” – tette hozzá.

L. Simon László kifejtette, a turizmuson keresztül egy nemzetközi rangú sportesemény nagyban hozzájárul a gazdaság növekedéséhez.

„Ráadásul egy ilyen versenyen olyan helyekre jutnak el a versenyzők és nézők, amelyek hozzájárulnak kulturális örökségeink, értékeink népszerűsítéséhez.” – fogalmazott.

A harmadszor sorra kerülő Ironman 70.3 Budapest 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és 21,1 km futásból áll.

Az Ironman 70.3-as versenyzői szombaton 9 órától rajtolnak el a Kopaszi gáton, az 5i50 viadalt vasárnap 10 órától, az Irongirlt vasárnap 15 órától rendezik.

IRONMAN 70.3 Budapest 2016

Kropkó Péter újra pályán! Több mint egy évtizedes kihagyás után Budapesten fog ismét versenyezni. Büszkék vagyunk, hogy ezt az új filmünket a Red Bull-lal közösen hozhattuk létre. Hálásak vagyunk a támogatásukért. Találkozzunk július 30-án a Kopaszi-gáton! — Péter Kropkó is back on course! He returns to racing in Budapest after more than a decade of hiatus. We’re proud to present you our new video created in cooperation with Red Bull. We are grateful for their support. See you at Kopaszi Dam on July 30!

Közzétette: Ironman Budapest – 2016. július 15.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top