Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (575 - Equilor Team Újbuda)

Portugál siker a férfiaknál, magyar bronz a junioroknál

Fotó: Facebook (575 - Equilor Team Újbuda)

A portugál Joao Pereira nyerte az ausztriai Kitzbühelben zajló rövidtávú triatlon Európa-bajnokság szombati férfi versenyét. Az egyetlen magyar induló, Bicsák Bence 37. lett.

A nemzetközi szövetség (ITU) honlapja szerint nagyon szoros befutó döntött az aranyéremről, ugyanis a legjobb három között mindössze négy másodperc volt a különbség a 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló távon. Bicsák, aki két hete sprinttávon kilencedik volt egy világkupafutamon, már az első számban lemaradt, s később se tudott felzárkózni, így az 53 induló közül a 37. helyen futott a célba.

A junioroknál sprinttávon750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás – viszont szép magyar siker született: Lehmann Csongor bronzérmet nyert úgy, hogy hárman szinte egyszerre zúdultak a célba. A magyar versenyző mindössze egyetlen másodperccel kapott ki a győztes portugál riválisától, míg célfotóval került spanyol ellenfele mögé. Soós Gergő szintén az élmezőnyben zárt hatodik helyével.

Vasárnap az immár az olimpiai műsorban is szereplő vegyesváltóval zárul a kontinensviadal.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top