750 2254

Az ivóvíz fontosságáról beszélt Gyurta Dániel a FINA Családi Zöld Napján

Június 25-én a 19. FINA Világbajnokságon a versenyszámok és a meccsek mellett a Szurkolói Zónában, izgalmas programok kíséretében találkozhattak a látogatók az olimpiai bajnokokkal, előadókkal és rengeteg, gyermekeknek szóló programban vehettek részt. 

A Családi Zöldnap keretein belül számos játékos, interaktív és a környezettudatosság jegyében zajló programban vett részt többszáz gyermek és szüleik. A esemény alaphangulatát és a jó kedvet pedig az Alma Együttes biztosította, a fiatalok legnagyobb örömére.  

A rendezvény megálmodója és megvalósítója Schmitt Petra, a „vizes” vb fenntarthatósági és CSR igazgatója, akinek a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás gyermekkora óta élete része. 

Úgy gondolom, hogy egy ekkora világversenyen alapvető tényező, hogy túlmutassunk a versenyszámokon és a társadalmi felelősség vállalásról is beszéljünk. Azzal a céllal hoztuk létre a Családi Zöldnapot, hogy a gyereknek, illetve a szülőknek is megmutassuk, mennyire fontos a környezetvédelem. Hatalmas jelentősége van, hogy már otthon is jó példát lássanak a gyermekek és tudatos környezetben nőjjenek fel.” – mondta Schmitt Petra.  

Az eseményen részt vett és beszélt tapasztalatairól az olimpiai bajnok Gyurta Dániel is, akinek szintén szívügye a környezetvédelem. Ezzel kapcsolatban mesélt a nemrégiben tett afrikai útjáról is.  

Etiópiában egy teljesen más világ fogadott minket. Megdöbbentő volt látni, hogy a helyiek áram és ivóvíz hiányában élik a mindennapjaikat. A legközelebbi ivóvízlelőhely is 4 óra sétára volt. Megható pillanat volt látni azt az örömöt a helyiek arcán, mikor a 70 méter mélyre fúrt kútból egyszer csak tiszta ivóvíz jött fel.” – számoltba be élményeiről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. 

A világbajnokság Szervező Bizottságának elnöke, Dr. Wladár Sándor kiemelte a sport és környezetvédelem kapcsolatának fontosságát.  

Az elmúlt három hónap nem csak a világbajnokság megvalósításról szólt, hanem egy olyan családi esemény létrehozásáról is, amely keretein belül a gyerekek és a szülők szemeit is felnyissuk a fenntarthatóbb életvitel követésére.” – mondta a Magyar Úszószövetség elnöke

A Civilút Alapítvány, a Családi Zöldnap kiemelt partnere rengeteg, tudatosságfejlesztő programmal készült a legnagyobbnak és a legkisebbeknek egyaránt.  

A standunknál számos izgalmas programmal készültünk. Többek között ökotudatos kézműves foglalkozásokkal, ökolábnyom számítással, AR/VR sarokkal és rajzeszközgyűjtéssel is sérült gyerekek számára.” – összegzett Gulyás Andrea, az alapítvány kuratóriumi tagja.  

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top