Keresés
Close this search box.

Bő egymillió euró a jutalom a kontinensviadalokon

Összesen 1,1 millió eurót oszt szét az idei vizes Európa-bajnokságokon, főképpen a májusi, londoni úszó Eb-n legeredményesebben teljesítő versenyzők és a résztvevő nemzeti tagszövetségek között az európai szövetség (LEN).

A LEN hétfői hírlevele szerint erről a vezető testület, a Büró döntött hétvégi római ülésén.

A legjobb úszók díjazását, illetve a nemzeti szövetségek utaztatási és szállásköltségeit ellensúlyozó támogatást az teszi lehetővé – szögezte le Paolo Barelli elnök -, hogy az utóbbi négy évben jelentősen javult a LEN anyagi helyzete. Gyárfás Tamás, a LEN gazdasági vezetője hozzátette, hogy átgondoltabb lett a szövetség gazdálkodása, s jelentősen nőttek a bevételek. A szétosztandó összegből 350 ezer euró jut a londoni Eb-re, az egyéni kontinensbajnokok 2000, az ezüstérmesek 1500, a bronzérmesek 1000 eurót kapnak.

A Büró-ülésen határoztak arról is, hogy hol rendezzék a női vízilabdacsapatok két kontinentális klubsorozatának zárótornáját, az úgynevezett Final Fourt. Eszerint a LEN Kupa legjobb négy együttesének – magyar részről a Szentes gárdáját is felvonultató – döntője Mataróban lesz április 15-16-án, míg az Euroliga négyes fináléját – benne az UVSE-vel – a szintén spanyolországi Sabadellben tartják április 22-23-án.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top