Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Éremgazdag szereplés a zárónapon

Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Az izraeli Netanyában rendezett junior úszó Európa-bajnokságot a magyar válogatott két arany– és két ezüstéremmel zárta.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a befejező napon előbb Holló Balázs győzött a férfi 400 méteres vegyes döntőjében 4:19.55 perccel, egyedül kerülve 4:20 alá a nyolcfős mezőnyben. A nap másik magyar Európa-bajnoki elsőségét pedig a 4×200 méteres női gyorsváltó szerezte, amely Gyurinovics Fanni, Juhász Janka, Barócsai Petra, Késely Ajna összetételben 7:58.99 perces Európa-bajnoki csúccsal diadalmaskodott. A stafétával nyertes Késelynek négy egyéni siker mellett ez volt a második váltóban aratott győzelme, így a 15 éves tehetség összességében hat Eb-arannyal zárt Netanyában.

Németh Nándor, aki első volt 100 méter gyorson, 200-on második lett 1:47.14 perces idővel, alig 14 századdal maradt el a korosztályos világrekorddal győztes moldovai Alekszej Szancovtól. A magyar sprinternek 50 méter gyorson, ahol negyedik lett, öt századmásodperc hiányzott a dobogóhoz.

Szintén ezüstéremmel gazdagodott vasárnap Milák Kristóf, aki a 100 méteres pillangóúszás fináléjában 51.49 másodperc alatt ért célba az 51.35 perces junior Európa-csúccsal első orosz Jegor Kujmov mögött. Milák korábban 50 méter pillangón is ezüstérmes volt, a 200 méter pillangót pedig junior-világcsúccsal nyerte. Ő emellett – Németh Nándorhoz hasonlóan – a dobogós magyar váltók tagjaként egy-egy aranyat és ezüstöt is gyűjtött az elmúlt napokban.

A magyar csapat második helyen végzett az esemény éremtáblázatán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top