Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna ezüst-, Sömenek Onon Kata bronzérmes Barcelonában

Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf győzött férfi 10 kilométeren a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatában Barcelonában. A nők között Olasz Anna ezüstérmes, Sömenek Onon Kata pedig bronzérmes lett ugyanezen a távon.

Az olimpiai számban junior világ– és Európa-bajnok Rasovszky szombaton – a vizes sportokat összefogó európai szövetség, a LEN hírlevele szerint – 1:52:32.6 óra alatt ért elsőként célba, két másodperccel megelőzve a francia Jean-Baptiste Clusmant és további hárommal a német Christian Reichertet.

Rasovszky – aki a magyarországi vizes világbajnokságon ott lesz mindhárom nyíltvízi távon – a múlt héten Setubalban világkupa-versenyen diadalmaskodott.

A nőknél a spanyol Paula Ruiz Bravo volt a leggyorsabb, ő 2:02:02.01 órával nyert, mögötte a 25 kilométeren világ– és Európa-bajnoki ezüstérmes, szintén balatonfüredi vb-induló Olasz Anna zárt másodikként, mindössze hét tizedmásodperces hátránnyal. Mögötte – újabb hattizedes különbséggel – a szintén világbajnoki szereplő Sömenek Onon Kata végzett a harmadik helyen.

A spanyolországi viadal volt az izraeli Eilat (március 26.) után a második állomása az idei, öt futamból álló Európa Kupasorozatnak, amelynek következő versenye szintén Spanyolországban, Naviában lesz augusztus 5-én.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top