Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tovább gyarapodik a Hosszú-birodalom

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hosszú Katinka elmondása szerint már készen áll az olimpiára. Azonban az ötkarikás játékok után is komoly tervei vannak: a világhírű úszónő Iron Aquatics néven indít saját úszóklubot.

A 27 éves úszó keddi sajtótájékoztatóján az ötkarikás elvárásokkal kapcsolatban csak annyit mondott, „nem tud érmeket ígérni”, de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviselje.

„Az elmúlt három évben sikerült jól begyakorolnunk a formába hozást, most már egy olyan részében vagyunk a felkészülésnek, hogy gyakorlatilag csak a kezdést várjuk” – mondta Hosszú Katinka, aki az első versenynapon rögtön világbajnoki címvédőként 400 méter vegyesen áll rajthoz, majd szintén vb-győztesként, ráadásul világcsúcstartóként 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe.

„Azt gondolom, nem is kezdhettünk volna jobban az olimpiai előtti utolsó évet, a kazanyi világcsúcs alkalmával két másodperccel a világ előtt végeztem, amit azóta senki sem közelített meg. Ennek ellenére nem merem megígérni az aranyérmet, mert ez sport” – tette hozzá az ötszörös világbajnok, aki hangsúlyozta, csalódott csak abban az esetben lenne, ha „túlgörcsölné a versenyt” és nem tudná magából kiadni azt, ami benne van.

Hosszú elmondta, jelenleg már „pihenősebb” a felkészülés, ez napi kettő, összesen négy-öt óra edzést jelent.

A sajtótájékoztatón Hosszú elmondta, szeptembertől Iron Aquatics néven saját úszóklubot alapít, ami egyúttal azt is jelenti, hogy elhagyja a Vasast és a saját egyesületét erősíti majd. A klub célja, hogy pozitív hatással legyen az úszók teljesítményére és a civil életre is felkészítse a sportolókat.

„Kitartás, céltudatosság, szorgalom és magabiztosság” – ezekkel a szavakkal jellemezte klubját Hosszú, egyúttal leszögezte, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a riói lenne az utolsó olimpiája, hiszen ahogyan azt korábban is jelezte, 2020-ban Tokióban is szeretne ott lenne, s néha még a 2024-es ötkarikás játékok gondolatával is „kacérkodik”.

Az új úszóklub Hosszú és férje, egyben edzője, Shane Tusup által közösen lefektetett elvekre épül majd. „Shane személye nagyon fontos, vele olyan tervet alakítottunk ki, amivel világelső lettem. Ezen fog alapulni az Iron Aqutics úszóprogramja is” – mondta az úszónő.

Az eseményen elhangzott, hogy a program egyik edzője a kanadai Darren Ward lesz, akinek tanítványai indulnak a riói olimpián is.

Közzétette: Katinka Hosszu – 2016. július 26.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top