Keresés
Close this search box.
Fotó: MTI

Visszavonul az olimpiai bajnok úszó?

Fotó: MTI

A Ripost című napilap értesülései szerint bejelenti visszavonulását Risztov Éva olimpiai bajnok úszó.

A lap szerint a 31 éves sportoló egy vasárnap képernyőre kerülő televíziós interjúban jelenti be elhatározását.

„Elértem az álmomat, hogy olimpiai bajnok legyek, és ma már más dolgok érdekelnek. Egy menedzsmentcégnél kezdtem el dolgozni, ahol sportdivíziót indítottak. Egyelőre gyakornok vagyok, később pedig sportmenedzserként folytatom a karrierem. Nagyon szeretek kommunikálni, így ez nekem való terep lesz” – idézi a lap a Londonban tíz kilométeres nyíltvízi úszásban aranyérmes Risztovot.

Az úszót az MTI-nek nem sikerült elérnie.

Risztov 2005-ös első visszavonulásáig kizárólag medencében versenyzett, s nyert három világ– és öt Európa-bajnoki ezüstérmet. Négy évvel később tért vissza, akkor már elsősorban a nyíltvízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is, melynek köszönhetően további egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s medálgyűjteményét. A pályája csúcsaként Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, tavaly Rióban címvédőként a 13. helyen ért célba.

 

Frissítés: Risztov Éva hivatalosan is bejelentette visszavonulását

„Harmincegy éves vagyok, az embernek néha tudnia kell valamit abbahagyni, valahol pedig el kell kezdeni egy civil életet” – mondta a Facebook-oldalán közvetített élő videóban a 2012-es londoni olimpián 10 kilométeren győztes versenyző. „Ötéves korom óta azért küzdöttem, hogy olimpiai bajnok legyek. A pályafutásom dimbes-dombos volt, volt hogy magaslatokon, volt hogy mélyponton voltam.”

Risztov – akinek visszavonulását délelőtt „szellőztette meg” a Ripost – hozzátette, a sok második hellyel, valamint egy olimpiai negyedik hellyel nem volt elégedett pályafutása első szakaszában, ezért 19 évesen visszavonult, majd 23 éves korában újra kezdte a versenyzést. 2012-ben valóra vált az álma, elmondása szerint élete legszebb napja volt, amikor olimpiai bajnok lett.

 

Forrás: MTI

Közzétette: Risztov Éva – 2017. február 8.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top