Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Búcsúzott Valkusz Máté

MTI Fotó: Illyés Tibor

Kétszettes vereséget szenvedett a szabadkártyás Valkusz Máté, aki a hatodik helyen kiemelt szlovák Norbert Gombossal csapott össze a budapesti 64 ezer euró (19,7 millió forint) összdíjazású ATPchallenger férfi tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 987. magyar játékos nehéz ellenfelet kapott a 133. helyen álló Gombos személyében. A 18 éves Valkusz tavaly januárban még vezette a junior világranglistát, ám jelenleg hónapok óta vállsérüléssel küszködik, így 2016 végén alig edzett.

A találkozó érdekes módon sorozatban három brékkel kezdődött, aztán a 26 éves szlovák stabilizálta előnyét, és 32 perc alatt szettelőnybe került. A második felvonásban a bombatenyeresekkel irányító Gombos 4:0-ra elhúzott, Valkusz – aki hat bréklabdát sem tudott kihasználni – erejéből már csak két gémre futotta. A találkozó 1 óra 3 percig tartott.

Ezzel egyesben már csak két magyar van versenyben a BOK Csarnokban, ők 17 órától lépnek pályára. Elsőként a profi teniszhez tavaly augusztusban visszatért, szabadkártyás Balázs Attilát (283.) láthatja a közönség, akinek ellenfele a kedden visszalépett, eredetileg első helyen kiemelt szlovák Lukas Lacko helyett a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került olasz Gianluigi Quinzi (296.) lesz. Utána a hétvégi, pozsonyi Davis Kupapárharc hőse, Fucsovics Márton (159.) csap össze az olasz Lorenzo Giustinóval (220.). A centerpálya programját Balázs Attila és a 40 éves Kisgyörgy Gergely páros meccse zárja egy cseh, szlovák duó ellen.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Norbert Gombos (szlovák, 6.)-Valkusz Máté 6:4, 6:2

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top