Keresés
Close this search box.

Februárban startol a TáncSport Magyar Bajnokságok

blank

A közeljövőben megrendezésre kerülő nemzeti bajnokságok keretében hamarosan eldől, hogy kik képviselhetik majd a magyar színeket a világ-, és az Európa-bajnokságon.

Jön az év legrangosabb hazai bajnokságsorozata a táncsportban. A TáncSport Magyar Bajnokságok négy versenynapján az ország minden részéről érkező párosok és formációs csapatok standard és latin-amerikai táncokban, valamint tíztáncban szállnak versenybe a különböző kategóriák magyar bajnoki címéért. A győztesek képviselhetik a magyar színeket a világbajnokságokon és az Európa-bajnokságokon.

A szervezők tájékoztatása szerint a bajnokságok február 4-én kezdődnek a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban, majd 5-én folytatódnak. A második hétvégén (február 18 -19.) a magyar bajnokságokon kívül lebonyolítják a WDSF Hungarian Dance Open versenyeit is. A szigetszentmiklósi parketten láthatja a közönség a két Világjátékok-kerettag párost is. Az amatőr latintáncok kategóriájában az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettősnek, valamint a profi standard mezőnyben a László Csaba, Páli Viktória párosnak jó esélye van a címvédésre. A magyar bajnokságok évről évre a magyar táncsport egyik legnagyobb ünnepének számít. Az utóbbi években a Magyar TáncSport Szakszövetség a bajnoki sorozaton kívül a Hungarian Dance Open megrendezésével hagyományt teremtett. Ezen a versenyen nemzetközi mezőnyben is lehetőségük van a magyar pároknak parkettre lépni.

A 2017-es év első nemzetközi versenyhétvégéje egyébként jól indult a magyaroknak. A Madridban megrendezett WDSF Openen Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a latin döntőbe és ezüstérmet szerzett. Ugyancsak második lett Spanyolországban Sorin Neagu és Elek Réka (U21 standardtáncok) és a Süttő Roland, Tombácz Anikó duó (Profi Latin Open). Veronában Balogh Csongor és Szabó Anita győzött a Senior I. Standard Openen, ugyanitt az Ifjúsági Standard Open mezőnyben Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a dobogó második fokára állhatott fel.

További hírek és jegyinformációk a magyar bajnokságokkal kapcsolatban a hivatalos oldalon olvashatók.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top