Keresés
Close this search box.

TomTom Runner 2 + music + cardio

blank

A TomTom Runner 2 karóra nyíltan és egyértelműen a telefonos applikácóval sportolók számára nyújt alternatívát.

Amit minden Runner 2 karóra tud:

Nagy érzékenységű GPS (Glonass technológiával), ami szinte tökéletesnek bizonyult.

Vezeték nélküli szinkronizálás – Ha összepárosítjuk az Apple Store-ból elérhető TomTom Mysport appal, akkor az óra automatikusan szinkronizálja az edzéseket a telefonnal, a telefon pedig a felhővel – így asztali gépen is elemezhetőek az edzések.

Ezen felül támogat számos népszerű sportszolgáltatást, vagyis az edzéseket automatikusan szinkronizálhatjuk akár Nike+, Endomondo, Runkeeper, Mapmyfitness, vagy Strava alkalmazásokkal, illetve kézi szinkronizációra is van lehetőség akár a Training Peaks, vagy a Mozgásvilág.hu edzésnapló szolgáltatásaival is.

Többsportos üzemmód – Futás, kerékpározás, medencés úszás (tehát vízálló), futópad, terembringa, tornatermi edzés és freestlye. Triatlont (legalábbis jelenleg) egyben nem tud, azt külön edzésenként lehet rögzíteni. Úszás közben számolja a leúszott hosszakat, a percenkénti csapást és így a SWOLF-ot is. Kerékpáron és futás közben a távolság és sebesség infókkal domborít, lépésszámot sajnos nem tud.

Aktivitásfigyelés – gyakorlatilag egy kombinált lépésszámláló, ami az elvégzett edzésekkel vegyítve jeleníti meg a végzett tevékenység mennyiségeket.

Célok beállítás – intervallum, pulzus-zónák, távolság, idő, verseny üzemmód. Ezek elég széles és részletes módon megadhatók. Hátrányuk, hogy nem lehet egyidejűleg több célt beállítani, kombinálni például az intervallum és a zónák szerinti edzést.

Opcionális és nagyszerű funkciók

Cardio – pulzusmérés mellkaspánt nélkül, a fitnes-skarkötőknél már megismert csuklós megoldással. A csuklón lévő pulzusmérés konditermi edzésnél sem zavaró. Megbízhatósága: A csuklós pulzusmérők a bőr színváltozása alapján kalkulálják ki a szívritmust. A tapasztalatok
alapján ugyan kevésbé pontos, mint egy mellkasi pulzusmérő pánt, de arra tökéletesen alkalmas, hogy edzés közben a megfelelő pulzustartományban maradjunk és az edzettségünkről képet kapjunk.

Music

a telefonnal futás egyik nagy előnye a zenére futás. 3GB tárhely áll rendelkezésre, hogy a kedvenc zenéinkre rójuk a kilómétereket. Közben egy női hang az aktuális értékekről is értesít, szól, ha a beállított pulzuszónától eltérünk. A TomTom saját bluetooth fülhallgatója kényelmes, sportolás közben alapesetben nem zavaróan és fixen a helyén marad.

Ár

A TomTom Runner 2 óra alapára jelenleg 46.900 Ft. Az összes létező kombinációban elérhetőek modellek, így tényleg a saját igényeid alapján választhatod ki a számodra legmegfelelőbb terméket.

Kivitelezés

Az óratest és a szíj egymástól szétpattintható, így az óratest áthelyezhető a kerékpáros adapterbe, másrészt választhatsz másik színű szíjat. A szíj rögzítése elsőre szokatlan, de nagyon masszív. A számítógépes szinkronizációhoz szükséges adatkábel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top