Keresés
Close this search box.

Technikai újdonságok a sport világában

blank

Csodafutócipő és okosdressz, mi lesz a következő?
Ahogy fejlődik a világ, úgy modernizálódik a sport is. Rengeteg olyan sportszer van jelenleg már a piacon, amelyre nem hogy 100 évvel ezelőtt, de még 5 évvel ezelőtt se gondoltunk volna. Modern sporthoz modern kellékek szükségesek, ezért a sportszergyártók újabb és újabb fejlesztésekkel rukkolnak elő.

Egyik ilyen újdonság az ENKO fantázianévre keresztelt futócipő. Nincs komfortérzeted futás közben, mert a cipőd nem elég kényelmes? Rossz, amikor a lábad a talajt éri? Csontjaid fájnak minden egyes megtett lépésnél? Jó hírünk van, elmúlt ez a világ, ugyanis a fejlesztők úgy alakították ki a cipőt, hogy az alkalmazkodjon az egyén testsúlyához, és így garantálják a kényelmes futóélményt. Úgy érzed használat közben, mintha puha pihéken futnál. A futócipőben két lengéscsillapítót helyeztek el, így a futó az összes energiát visszakapja, amint a sarkát elemeli a talajról. Kedvet kaptál, kedves olvasó eme csodacipő megvásárlására? Akkor készítsd elő a pénztárcádat, az ára több mint 100 000 forint. Ugye hogy csodásabb a futás az egyszerű futócipőben?

Az okostelefonok után jöttek az okosórák, az okosszemüvegek, hát megérkezett a sportba is az első okosfelszerelés, a biometrikus polárfelső! A Hexoskin percenként 42 000 ponton méri a mozgást és az aktivitást. A testre simuló okosdressz többek között méri a szívritmust, az elégetett kalóriát, a megtett lépéseket és azok ütemét, az intenzitást, a légzésszámot, sőt még alvástrackernek (éjszakai pihenéssel kapcsolatos adatok gyűjtése) is használható. Nem szükséges a használatához okostelefon, közel 157 órányi edzés adatát képes elraktározni a derekunkra elhelyezett kis tárolóegység. Egyébként Bluetooth segítségével át tudjuk küldeni az adatokat a telefonunkra is. A pehelykönnyű ruha 14 órát is kibír egy feltöltéssel. Nem szívja be a testszagot, alacsony fokozaton hideg vízzel kimosható mosógépben, sőt mosás után gyorsan szárad. Ha valamelyik kedves olvasó Hexoskin okosdresszben szeretné használni ENKO cipőjét, akkor közel 200 000 forintot kell elköltenie a két sportszer megvásárlásra, hisz az okosdressz is közel 100 000 forintba kerül.

A világ fejlődése tehát nem áll meg, a sportot is eléri minden héten valami újdonság, csak a felhasználónak legyen rá pénze, hogy meg tudja venni. Rendre olyan tárgyakat álmodnak meg, gyártanak le, amelyekre az emberek felkapják a fejüket, és azt mondják: erre miért nem gondoltunk eddig?

(A Pto.hu nyomán összeállította: Endrődi Dávid.)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top