Keresés
Close this search box.
defibrillatort helyeztek el a jatekszin muveszbejarojanal 4

Defibrillátort helyeztek el a Játékszín művészbejárójánál

A gyors beavatkozás életet menthet hirtelen szívmegállás esetén, ezért döntött úgy a Játékszín, hogy megvásárol és üzembe helyez egy, az újraélesztéshez szükséges defibrillátort. A készüléket március 21-én adták át a teátrumban Bank Tamás igazgató, Csonka András színművész, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Dévényiné Rózsa Erika, a gyártócég vezérigazgatója, valamint Balla Attila, termékmenedzser képviseletében.

Színházunkban évi csaknem négyszáz előadáson több mint 100 ezer néző fordul meg, így már csak a nagy számok törvénye alapján is fel kell készülnünk váratlan eseményekre. Tavaly ősszel jelmezaukciót hirdettünk, hogy részben ennek a bevételéből fedezzük egy defibrillátor megvásárlását: a több mint félmillió forintos eszközbeszerzés mintegy harmadát így tudtuk előteremteni. A készülék használatára tíz munkatársunkat – nézőtéri felügyelőket, asszisztenseket, ügyelőket, színpadmestereket – képeztük ki egy tanfolyamon, amelyet egyébként magam is elvégeztem. Remélem, sokan követik majd a példánkat és hamarosan minden színházban lesz defibrillátor” – mondta az átadást követően Bank Tamás igazgató.

Tudjuk, hogy a színház olyan, akár az élet, vagyis bármi megtörténhet. Ezért fantasztikus kezdeményezés, hogy a Játékszínben a művészi élmény mellett a biztonságról is magas szinten gondoskodnak. Kevesen mernek segíteni, mert félnek az elsősegélynyújtástól, az újraélesztéstől. Én arra biztatok mindenkit, ha eszméletlen, földön fekvő embert lát, bátran merjen odalépni hozzá, kezdje el a defibrillátort használni az utasítások szerint, nem lehet vele ártani és az első 3-4 perc kritikus” – tette hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A CardioAid-1 AED defibrillátort egy hazai cég, az Innomedical Kft. fejlesztette, gyártja és forgalmazza. A legmodernebb elektronikával felszerelt gépet, annak vizuális-, és hangutasításait követve, nemcsak egészségügyi szakemberek, de akár laikusok is sikeresen használhatják életmentő segítségnyújtásra, akár gyerekeknél is.

A készüléket a Játékszín portáján, a művészbejárónál helyezték el, ügyelve, hogy könnyen hozzáférhető legyen. Elsősorban a színházban lesz elérhető, de szükség esetén akkor is segíthet, ha az épület előtt, vagy annak közelében kerül bajba egy járókelő.

(Nyitókép: Juhász G. Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top