Keresés
Close this search box.

Kérdések és válaszok, avagy gyorsulj ha tudsz! Fapuma

Kiskunlacházán Március 29.én elkezdődik a Poco Loco gyorsulási verseny.

Ezen alkalomból pár kérdést intézünk versenyzőkhöz.

Aki kérdez Dragracing.hu, aki válaszol Fapuma. 

Kiskunlacházán Március 29.én elkezdődik a Poco Loco gyorsulási verseny.

Ezen alkalomból pár kérdést intézünk versenyzőkhöz.

Aki kérdez Dragracing.hu, aki válaszol Fapuma. 

 

Fapuma (Vanó Gábor)

Mit jelent számodra a Gyorsulás mint sport?
– A tökéletes ön és sajátverenytechnika / autó ismeret, adrenalin, motiváció, koncentráltság, kitartás, sikeresség fogalmait. Gyorsaság, koncentráció, tökéletesség pár másodperc, az időegység töredéke alatt. Technikai sportágat ahol ha lassabb is az autód, de te jó vagy akkor bárkit, bármikor megverhetsz. Nyerhetsz itt amatőr és profi bajnokságot, összetettet, EB-t, King of Europe-t…bármit amire készen állsz! Én már megcsináltam ebből sok mindent a Dragracing és MNASZ szervezés alatt.
Milyen érzés tölt el közvetlen a rajtban?
– Adrenalin bomba, koncentráció a döntőkben. Mintha egy párhuzamos másik világba csöppennék, amikor csak te vagy, az autód és a rajtlámpa….az ellenfél nem számít, bárki legyen is az, csak akkor győzheted le ha magaddal foglalkozol és a maximumot kiadod 402 méter alatt. Zöld….start… 🙂
Hogy kezdődött ez a szenvedély, mesélj magadról.
– 2007 Hungaroring lelátó. Döntőket nézve….P4 4-es döntő…Domokos Csaba Evo8, Schuster Zoli Audi….a bajnokság döntő futama volt. Ekkor éreztem hogy én is szeretnék a pályán lenni egy Evóval és az adrenalint érezni versenyzői szemszögből.
Mesélnél az autódról?
– Mitsubishi Lancer Evo 8 DCS edition, 2003-as.2.3 Stroker, GT35R turbó, 2 bár turbó nyomás, 1350cc-s befecskendezők, E85 üzemanyag közel 700LE.
201 méteren 6,6sec alatt van és 175KM/h-val, 402 méteren 10.02sec és 220km/h-t tudott 2013-ban.2014-ben 9.99-et fog menni az autó, velem együtt, de még a 10.01-et és a 10.00-át is meg szeretném csinálni versenyen :-)))))) (Bubka style)
AWD P4-es profi kategóriában versenyzek az autóval, nyertem már amatőr kategória összetett bajnokságot, profi kategória összetett bajnokságot, King of Europe kategória EB-t, EESLC AWD under 12 sec kategória EB-t, második voltam MNASZ/Dragracing Superfinale összetett bajnokságban is.
Mi lenne a 3 kívánságod a Dragracing.hu Gyorsulási versenyeivel kapcsolatban?
– Még több nézőt szeretnék a Frankie által speakerelt rendezvényekre is, versenyzői szponzoráció segítést / lehetőségeket a gyorsulóknak, minél több városi versenyt hivatalosan megrendezve közúton – idén talán lesz 1 rakparti.(Andrássy úton is szeretnék 1-et!
Mennyire figyeled a sporttársaid verseny közben és máskor?
– Verseny közben magammal foglalkozom hogy a leggyorsabb legyek 402 méteren. Versenyen kívül tartjuk a kapcsolatot a helyszínen is, jó a hangulat, mindenkivel jó kapcsolatban vagyok…versenytársakkal, szervezőkkel, nézőkkel, mindenkivel…. facebookon-n, telefonon kommunikálunk és a pontversenyben is figyeljük egymást.
Zavar-e a rajtban, ha másik versenyző autója hangosabb?
– Nem…teljesen mindegy, a rajtra való koncentráció miatt egy tank is lehetne mellettem egy 767-es utasszállító alatt…..teljesen ki tudok zárni bármit. Minden koncentráció kérdése.
Fel dob-e a sok néző látványa a pálya mellett?
– Igen, de nap végén a döntőkben láthatnák a legtöbb versenyt, ami ha későre esik sokan nem várják meg. Napközben nagyon sokan csak időmérőzünk és nem versenyzünk a másik pályán gyorsuló más kategóriás versenyzővel. Ameddig néző voltam, én például csak a döntők előtt mentem ki a pályára. Napjainkban pont fordítva történik. A döntőre mintha elfáradna a néző sereg…és hazamennek az igazi verseny előtt.
Minden egyéb amit el akarsz mondani
– 2014-ben is sok döntő verseny futamot kamerával fel fogunk venni és közzétenni Bernárius Róbert barátommal a www.raceworld.hu oldalon beszámoló formájában + youtuben a fapuma8/raceworld csatornán is fent lesznek az összes olyan verseny döntőinek videói mindenkiről, amelyik versenynap indulok, vagy ahol a kedvenc, ügyes kamerás kisasszonyunk Tivorán Vivien rögzíti az eseményeket.
Ezek a Dragracing gyorsulási rendezvények és a Kunmadarasi 2db autós gyorsulási versenyek.
Köszönöm a lehetőséget, jó versenyzést kívánok mindenkinek 2014-re és egyéni rekordokat, sok győzelmet.

Üdvözlettel
Fapuma

– Hajósi Miklós –
www.dragracing.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top