Keresés
Close this search box.
Fotó: Nagy Botond

„Dupla sport, fele mennyiségű étel!”

Fotó: Nagy Botond

Nem számít a kor – ezt Ábrahám Edit példája is alátámasztja, aki a Nagy Duett legutóbbi évadában is bizonyította tehetségét, illetve rátermettségét. A kirobbanó formában lévő színésznőt faggattuk a titkairól.

„A verseny előtt már sok mindent tettem a jó kondíciómért. Sport, kiegyensúlyozott táplálkozás, vitaminpótlás – tehát már eleve jó volt a kiindulási pont. A nagy hajtás időszakában nagyon kimerült voltam, esténként már nem nagyon tudtam mozogni, hiszen napközben azért voltak táncórák is, így inkább mentálisan, például meditációval lazítottam” – válaszolta Ábrahám Edit magazinunk azon kérdésére, miszerint hogyan készült fel a Nagy Duett kimerítőnek ígérkező heteire, azonban hangsúlyozta: a sport és az egészséges életmód számára nem csak időszakos, a mindennapjait is végig kíséri. „Nem kezdek kampányszerűen dolgokba, figyelek arra, hogy minden nap sportoljak valamit: általában ellipszis trénert használok és felváltva callanetics tornát végzek. Szívesen megyek strandra, szeretek úszni is. Mivel nyáron a melegben jobban izzadok én is, nagyon sok vizet iszom és kiegészítem magnéziummal, hiszen az izzadás miatt rengeteg ásványi anyagot kell pótolni.”

„Sok zöldséget, gyümölcsöt, húsokat, sajtot és magokat fogyasztok, viszont kenyeret egyáltalán nem. Délben azért megengedek magamnak köretként egy kis krumplit, rizst, tésztát – de csak keveset, viszont sok salátát fogyasztok ekkor is. Kedvencem a paradicsom mozzarella sajttal és a görögdinnye fetasajttal és dióval, mandulával. Képes vagyok minden este ezt enni! Kisadagokat eszem, étteremben mindig féladagot” – árulta el a Sportime Magazinnak Ábrahám Edit, aki mosolyogva hozzátette: délben azért egy kis desszert számára mindig belefér.

Testünk egészségéhez a bőr megfelelő ápolása is hozzátartozik, Ábrahám Edit pedig a bőrápolási praktikáit is megosztotta velünk. „Minden évszakban fontos a rendszeresség. Én rendszeresen járok kozmetikushoz és nagy gondot fordítok az esti arctisztításra. A legfontosabb nyáron is a hidratálás és a megfelelő védőfaktoros napozókrém felvitele után a hidratálókrém használata.”

És hogy mi a kedvenc nyári étele? „A könnyű nyári esti saláta. Mindössze jégsalátára, paradicsomra, főtt tojásra, tonhalra, csípős magkeverékre, olívaolajra és balzsamecetre van hozzá szükségünk. Mottóm: dupla sport, fele mennyiségű étel!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top