Keresés
Close this search box.
pexels kindel media 7298897

Megfelelő emésztés, optimális tápanyag felszívódás

Sok táplálkozási szakértő egyetért abban, hogy a megfelelő emésztés kulcsfontosságú az általános egészséghez, mert lehetővé teszi számunkra, hogy hozzáférjünk az elfogyasztott élelmiszerekben található összes tápanyaghoz.  Sajnos a tipikus amerikai étrend nagy mennyiségű enzimmentes feldolgozott élelmiszert tartalmaz. Ráadásul a főzés az élelmiszerekben természetesen előforduló enzimeket is elpusztítja.

Az elfogyasztott élelmiszerek megfelelő emésztése egyértelműen befolyásolja a mikrobiom egészségét. Valójában az egyik tanulmány címe egyértelműen kijelenti: „az emésztetlen táplálék és a bélmikrobióta együttműködhet a neurogyulladásos betegségek patogenezisében.” A tanulmány következtetésének egy része kiemeli: „a betegséghez vezető út magában foglalja mind a mikrobióta, mind az emésztetlen élelmiszerdarabok részvételét.”

A jól ismert emésztési egészségügyi szakértő, Dr. Lane Lenard így fogalmazott: „Az idősödő felnőtteket sújtó egészségügyi panaszok közül sok – a csökkent immunitástól az emésztési zavarokig és a táplálkozási hiányosságokig – egy kulcsfontosságú tényezőre vezethető vissza: a rossz emésztésre. A károsodott emésztőrendszer egyik gyakori oka az emésztőenzimek életkorral összefüggő csökkenése, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az általunk fogyasztott élelmiszerekből kinyerjük az alapvető tápanyagokat. Ezen létfontosságú enzimek nélkül az élelmiszer áthalad a gyomor-bél traktuson anélkül, hogy kiadná hasznos összetevőit. Az eredmény: rossz táplálkozási állapot, amely számos betegséghez hozzájárulhat.”

A probléma megoldásához elengedhetetlen egy emésztőenzim-kiegészítő, amely több enzimet tartalmaz a különféle élelmiszerek és élelmiszer-anyagok lebontására és megemésztésére. A Hammer Nutrition EnduroZyme az a kiegészítő, amely nemcsak lenyűgöző, 14 különböző típusú, nem állati eredetű enzimet biztosít, hanem mindezek mellett ezen enzimek mindegyikének hatékony mennyiségét. Ezenkívül az EnduroZyme egész levélkeveréke – borsmenta-, aloe vera- és articsókalevél – számos előnnyel jár a gyomor-bélrendszer egészségének számos aspektusában.

Végül pedig említsük meg az EnduroZyme Bioperine™-t, ami egy szabványosított feketebors-kivonatot tartalmaz, amely fokozza a teljes élelmiszerek és étrend-kiegészítők felszívódását.

A lényeg: az ételválasztástól függetlenül javasoljuk az alkalmazását. Az EnduroZyme elvégzi a feladatot.

Ha gondoskodsz az étel teljes lebontásáról, azonnali javulást fogsz tapasztalni az emésztésedben. Folyamatos használat mellett javulni fog az egészségi állapotod, energiaszinted és sportteljesítményed, mivel szervezeted jobban hozzájut a tápanyagokhoz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top