Keresés
Close this search box.
nok aspernben foto wh international services regina hügli (1)

Nők számára hoznak létre egészségügyi központot Bécsben

FEM Med néven nők számára hoznak létre egészségügyi központot az osztrák fővárosban. A centrumban azok a nők kapnak segítséget és tanácsadást, akiknek még kérdése van a leletükkel vagy krónikus betegségükkel kapcsolatban. De segítenek orvost keresni és időpontot kérni is.

Várhatóan ősszel fogadhatja az első ügyfeleket Bécs legújabb, kizárólag nőkre szakosodott egészségügyi központja, a FEM Med. Az új centrum minden korosztály előtt nyitva áll, a többnyelvű, különböző szakterületekről érkező csapat a legváltozatosabb kérdésekben tud majd segítséget és tanácsot nyújtani a hozzájuk fordulóknak. Segítenek például értelmezni a leletet, megválaszolják az ajánlott kezeléssel kapcsolatos kérdéseket, eloszlatják az esetleg felmerült aggodalmakat, de segítenek orvost keresni a továbblépéshez és időpontot egyeztetni is. A FEM Med szakemberei abban is tanácsot adnak, hogy miként éljen valaki együtt a krónikus betegségével vagy miként táplálkozzon például túlsúly esetén.

Az új egészségügyi központot Bécs egy olyan kerületében – Favoritenben – hozzák létre, ahol nagyon vegyes a lakosság társadalmi összetétele és nagy számban vannak jelen hátrányos helyzetűek is. A cél, hogy azokat a nőket is elérjék, akik máskülönben nem találkoznak az egészségükkel, a betegségmegelőzéssel kapcsolatos fontos tudnivalókkal, információkkal. Ráadásul itt az élethelyzetükhöz, egészségügyi tudásukhoz, életstílusukhoz igazítják ezeket az információkat és mindig van idő részletesen elmagyarázni a diagnózist, a javasolt kezelést.

A FEM Med koncepciójához a két bécsi női egészségközpont, a FEM és a FEM Süd tapasztalatai adták a kiindulópontot. A két centrum Bécs Város klinikái keretében működik és pszichoszociális tanácsadást nyújt nőknek, valamint különböző egészségnevelési programokat valósít meg.

(Nyitókép: WH International Services/Regina Hügli)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top