Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nyolcszáz hátrányos helyzetű gyermek vett részt az Országházi Gyermekkarácsonyon

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szombaton ismét gyermekek lepték el a Parlamentet, hiszen idén ismét megrendezésre került az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésében az Országházi Gyermekkarácsony, amelyen idén is nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vett részt.

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a résztvevőket köszöntve a házelnök arra emlékeztetett, hogy az Országházat több mint 100 évvel ezelőtt építették a mesterek a Kárpát-medencéből idehozatott anyagokból, és az idelátogatók szerint a világ egyik legszebb Parlamentje. „Legyetek büszkék rá!” – mondta.

Kövér László elmondta: évről évre máshonnan érkező gyerekeket látnak itt vendégül és minden alkalommal néhány órára átadja számukra az Országház kulcsát.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, hogy Magyarország leghíresebb és legismertebb művészei lépnek fel a rendezvényen.

Az egész házat betöltő gazdag programban a meghívott népszerű művészek, előadók karácsonyi műsorral szórakoztatták a gyerekeket, akik idegenvezetéssel végiglátogathatták az Országház nevezetességeit, játszhattak a Csodák Palotájában, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, neves sportolókkal, művészekkel és zenészekkel találkozhattak. A programokat arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás színesítette.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top