Keresés
Close this search box.
bom palyazati felhivas

Egyedülálló ösztöndíjprogramot indított a BOM Alapítványa fiatal sporttehetségeknek

A BOM „a Magyar Sportért” Közhasznú Alapítvány tizedik alkalommal hirdeti meg az élsportolóknak szóló Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramját, amely során a fiatal tehetségek tanulmányait támogatja anyagi hozzájárulással és szakmai mentorálással. Az ösztöndíjprogramra 2023. január 15-ig lehet jelentkezni az alapítvány weboldalán megadott pályázati feltételek mellett.

A BOM Alapítvány, illetve stratégiai partnerei, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság számára fontos, hogy a fiatalok sportkarrierjük építése mellett kiemelt figyelmet fordítsanak az önképzésre és a tanulásra is. Az ösztöndíj segítségével a sportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen léphetnek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra.

A Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogram komoly anyagi támogatást nyújt a kiemelkedő eredményekkel rendelkező sportolók tanulmányainak finanszírozására.

MOB első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert ösztöndíjprogram 10 évvel ezelőtti indulása óta már több mint 170 sportoló továbbtanulását finanszírozta. Az egyedülálló ösztöndíj- és mentorprogramnak köszönhetően az alapítvány számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Ekler Luca paraatléta, Keszthelyi-Nagy Rita vízilabdázó, Olasz Anna vagy Rasovszky Kristóf úszók.

A BOM Alapítvány népszerű ösztöndíjprogramjára olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várják, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai bírálják el.

A BOM ösztöndíjas fiatalok 2020 óta mentorprogramon is részt vehetnek, amely lehetőséget biztosít a sportolóknak. Mentoraik segítségével – sportpályafutásuk mellett – betekintést nyerhetnek a munkaerőpiacra és az ösztöndíjprogramon túl életvezetési tanácsokkal és tapasztalati tudással is gyarapodhatnak.

Csatlakozz te is a BOM ösztöndíjasok köréhez, légy egy nagyszerű csapat tagja, és élvezd az ezzel járó előnyöket és lehetőségeket!

Részletek és jelentkezés ide kattintva.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top