peniistvan2

Kiemelkedő puskás eredmények az első Eb-válogatón

A Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett első légfegyveres Európa-bajnoki válogató mindkét napján kimagasló eredmények születtek a férfi és a női puskások versenyében.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint szombaton az alapversenyek után a juniorok és felnőttek számára összevont döntőket tartottak, vasárnap viszont csak a 60 lövéses alapokat lőtték le az indulók. Az új válogatási elvek szerint a viadalon a ranglista első tíz-tíz helyezettje vehetett részt.

Férfi puskában szombaton és vasárnap is az olimpiai ötödik Péni István volt az alap legjobbja. Előbb 629,9, majd másnap 631,3 körrel. Szombaton az UTE klasszisa a döntőben is a legjobb volt, az aranycsatában Pekler Zalánt verte 17-13-ra. Vasárnap Hammerl Soma is remekelt az alapversenyben, melyet 630 körrel zárt.

A nőknél szombaton Dénes Eszter 630,7 körrel végzett az alap élén, a fináléban viszont a mindössze 14 éves Ferik Csilla remekelt és győzött. Vasárnap aztán Dénes egészen szenzációs teljesítménnyel, 632 körrel fejezte be a 60 lövést, mégsem győzött, mivel a tokiói olimpikon Mészáros Eszter három tizeddel felülmúlta őt.

A női pisztolyosoknál Jákó Miriam „uralta” a hétvégét: a Cél-Tudat SE tehetsége szombaton az alapversenyt 575 körrel nyerte, majd a fináléban is a legjobb volt, az aranymeccsen Sike Renátát legyőzve (16-6), vasárnap pedig 578 körrel végzett az élen.

A férfi pisztolyosoknál szombaton Nagy László nyerte az aranyérmet, majd vasárnap is győzött 570 körrel.  

Két hét múlva a Honvéd Kupával folytatódik és egyben zárul a válogatók sora a március 5. és 15. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs 10 méteres észtországi kontinensviadalra.

(Forrás: MTI, Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top