blank

Eldobta mankóit és 347 kilométert repült Megyesi

blank

Megyesi Károly úgy néz ki, hogy nem ismer lehetetlen, aki valószínűleg a tavalyi év végén a “Kelj fel és járj!” a “Kelj fel és szállj!” utasítást adhatta magának – aminek meg is lett az eredménye, hiszen Brazíliában megdöntötte a magyar rekordot. A szófordulat egyébként nem véletlen, hiszen a 37 éves sportoló a csúcsdöntés napján dobta el a mankóit, s repült siklóernyőjével 347 kilométert.

Megyesi Károly 2004 májusa óta repül. Bevallása szerint teljesen megváltoztatta ez a sport, jobban megismerte magát és a határait, a természetet pedig még jobban tiszteli és szereti. Ráadásul olyan helyekre jutott el, ahova egyébként soha nem ment volna, és számára az így kötött barátságok sem hétköznapiak.

A Nagy-Britanniában élő magyar sportoló tavaly Angliában két helyi rekordot is felállított. Az egyik egy 157 km-es út volt, a másik egy 242 km-es repülés. Fontos szerinte a fizikai fittség, ezért sokat fut, mert egy 8-10 órás repülést nem bírna ki másképp.

A magyar csúcsot 2016. november 5-én sikerült megjavítania. A start előtti reggelre így emlékezett vissza:

„Határozottnak és erősnek éreztem magam. Ennek szellemében a mankókat a szobámban hagytam, úgy mentem reggelizni. Arra gondoltam, hogy kezdjük pozitívan a napot és próbáltam nem gondolni a balesetemre, ami egy héttel a kiutazásom előtt történt. A csapattársaim meg is lepődtek a látványtól, mert az első hetemet a szállodában fekve töltöttem pityeregve, frusztráltan gondolva arra, hogyan fogok így elstartolni.”

A repülés aztán 8 óra 53 percig tartott, melyet Niviuk Icepeak 8 típusú ernyőjével hajtott végre Megyesi Károly, 40 km/óra feletti átlagsebességgel haladva. A korábbi 342 km-es rekordot Tasi Péter tartotta.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top