Fotó: Nagy László

Futással melegítettek be a Mikulások

Fotó: Nagy László

A Budapest Sportiroda (BSI) jóvoltából vasárnap ismét megrendezésre került a 4. Rossmann Mikulásfutás.

Az esemény népszerűsége megkövetelte, hogy ebben az évben már három futamot szerveztek, melyek a Sóház utcából (a Budapesti Corvinus Egyetem és a Vásárcsarnok közötti kis utca) indultak. A futamok előtt a szokásoknak megfelelően Béres Alexandra vezette a bemelegítést a lelkes Mikulásoknak, akik között a „törpicsekek”-től az aggastyánokig minden korosztály képviseltette magát. Alexandra számára különleges volt a nap, hiszen édesapja a 70 születésnapját ünnepelte, természetesen futással. Béres Alexandra a család 26 tagját összegyűjtötte erre az alkalomra, hogy együtt fussanak dr. Béres Györggyel.

A 3018 nevezett futó között (rekordnevezés!) ismert arcok is felbukkantak, ott volt Gelencsér Tímea, a 2016. évi szépségkirálynő és fiaival együtt Marton Adrienn, ételstylist, a Life Tv egyik gasztroműsorának házigazdája.Tarnai Dávid operaénekes, dr. Panyik Anita, a Survivor tv show szereplője ( a születésnapja december 6-án lesz, a Mikulás napján! ) és dr. Zacher Gábor toxikológus sem hagyhatták ki ezt a remek hangulatú futást. A BSI által biztosított mikulásruhákban és fehér szakállal indult futóknak 2,3 kilométert kell megtenniük. A „ritka jelenség”, a Télapó-kigyó nemcsak a résztvevők, de a járókelők, az ünnepi vásárlásaikat intézők számára is látványosságszámba ment.

Adni legalább akkora öröm, mint kapni! – tartja a mondás A résztvevők elhelyezhették az ajándékaikat a Corvinus Egyetem aulájában felállított óriási puttonyban. A játékokat, iskolaszereket, írószereket az ÁGOTA alapítványon keresztül kapják meg az állami gondozott gyerekek.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top