Keresés
Close this search box.
Fotó: © PID / Votava

Jótékonysági éjszakai futás Bécsben

Fotó: © PID / Votava

„Világosság a világ számára!” – ez a mottója a Bécsi Éjszakai Futásnak, amelyet 13. alkalommal rendeznek meg Bécsben. A résztvevők idén egy szemműtéteket finanszírozó alapítványt támogatnak. A verseny zárásaként több felszolgáló is lefutja a „napi maratoni távolságát” egyenruhában és pincértálcájával.

Több mint 20.000 résztvevőt várnak 2019. szeptember 24-én a bécsi éjszakai jótékonysági futásra, az Erste Bank Vienna Night Run-ra, melynek útvonala a történelmi bécsi Ringen halad végig. A résztvevők 20.15-kor, öt blokkban indulnak a Burgtheater elől, a cél a Parlamentnél lesz. Az öt kilométeres táv lefutásával a versenyzők a „Licht für die Weltjótékonysági szervezetet támogatják, amely afrikai országokban finanszíroz szemműtéteket a szegények számára. A futóversennyel az elmúlt 12 év alatt több mint 800.000 eurót gyűjtöttek össze.

Az Éjszakai Futás részeként a bécsi kávéházak negyedik alkalommal rendezik meg a „Pincérfutást”. Az esemény célja felhívni a figyelmet arra, hogy a kávéházak alkalmazottai „naponta maratoni távokat tesznek meg”. Összesen mintegy ötven felszolgáló sorakozik majd fel a rajtvonalnál egyenruhában és tálcával a kezében, hogy lefussa a 2,5 kilométernyi távot.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top