Keresés
Close this search box.

Nincs megállás – Közösségben az Egészségért

blank

Tovább dübörög a Közösségben az Egészségért program mozgásra csábító gépezete. Az egyre népszerűbb közösségi megmozdulások mellett új nagykövetek, színes kezdeményezések és nagyszerű teljesítmények viszik hírét a Programnak. Sokan vagyunk, de nem lehetünk elegen. Csatlakozni ér!

A program egyik alappillére a tudatosság fontosságának hangsúlyozása az egészségmegőrzéstől a táplálkozáson át a megfelelő sporteszközök és felszerelések kiválasztásáig. Ennek szellemében rendezték meg a Maratonman Depóban azt az előadást, amelynek fókuszában a sportsérülések kezelése, illetve megelőzése állt. A rendezvényen előadást tartott Csutka motivációs tréner, Pap Andrea gyógytornász, valamint dr. Gál Tibor, a Maratonman üzletvezetője. Emellett Seres Adrienn, a Physiotrade ügyvezetője beszélt a tapingterápia hasznosságáról. A tervek szerint a jövőben a program zászlaja alatt havonta rendeznek hasonló tájékoztató és figyelemfelhívó jellegű előadásokat, továbbképzéseket.

De az elmélet mellett azért még mindig a gyakorlaté a főszerep. A program nagykövetei ennek megfelelően megállás nélkül magas hőfokon égnek, hogy a közösség erejére építve mozgásra buzdítsanak. Bajnok Gábornak köszönhetően például március utolsó szombatján „419 fok” volt Tatabányán. Champi ugyanis arra vállalkozott, hogy a város lakosságával együtt megmássza a turulmadár szobrához vezető, egy híján 420 fokból álló lépcsőt. A tüdő- és combpróbáló megmozduláshoz gyalog, kocogva és futva is lehetett csatlakozni kortól, nemtől és családi állapottól függetlenül. A fel- és kihívás pedig annyira jól sikerült, hogy annak még a város alpolgármester asszonya és egyben az esemény fővédnöke, Turainé John Katalin sem tudott ellenállni, így a helybéliekkel együtt ő is futócipőt húzott. Nagykövetünk pedig a slusszpoénról is gondoskodott, a szobor tövében ugyanis Náray Ildikó kinetológus várta a lépcsőzőket egy átmozgató tornával. A rendezvény hagyományteremtő céllal jött létre: valódi család- és mozgásbarát alternatíva kíván lenni a jövőben. A következő rajt májusban várható.

A lépcsőhódító futás mellett és ahhoz hasonló rendhagyó szellemben számos egyéb eseményt is szerveznek nagyköveteink, hogy bizonyítsák: a mozgásnak nincs határa. Így például a Run Together városfelfedező megmozdulások futói fergeteges hangulatban gyűjtik a kilométereket hétről hétre, míg a Szászfai Gábor túrázó és gyalogló csoportja helyenként még az időjárást is a saját kedve szerint alakítja. Ádám Krisztina, Kisgyörgy Mónika és Kiss Andrea pedig egészen Madridig utazott, hogy meghódítsa a Rock’n’Roll Maraton félmaratoni távját.


A lelkes és lelkiismeretes nagykövetek száma a Közösségben az Egészségért program népszerűségével együtt folyamatosan nő. Mostanra olyan illusztris sportolót is köreinkben tudhatunk, mint a vizes hőstetteket végrehajtó Mányoki Attila. A közösségi sport új arca hús-vér példája annak, hogy kitartó edzésmunkával a lehetetlennek tűnő akadályok is leküzdhetők. Számos világraszóló teljesítményének egyike, hogy 2011-ben első magyarként, a világon pedig tizedikként – és nem mellesleg a mindenkori 3. legjobb idővel – átúszta a Balti-tengert Németország és Dánia között. Az ultramaratonista úszó jelenleg az Ocean’s Seven sorozat teljesítésén fáradozik, mely a világ hét legnehezebb tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába. A zalaegerszegi sportoló az extrém szériát a hosszútávúszás Everestjének számító La Manche-csatornával kezdte 2013-ban, majd tavaly a világon 13.-ként sikerült átúsznia a félelmetes Cugaru-csatornát. Idén pedig újabb két átúszásra készül: szeptemberben a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát, két héttel később pedig a Los Angeleshez közeli Catalina-csatornát szeretné kipipálni a listáján.


És mivel a futás a lételemünk, természetesen a tavasz egyik legnagyobb szabadidős eseményének számító 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futásról sem maradhattunk le. A jubileumi rendezvényen a Közösségben az Egészségért program színeiben több nagykövetünk is teljesítette a legnépszerűbbnek bizonyult félmaratoni távot. A végül kettős magyar sikert hozó 21 km-re egyébként már egy hónappal a rajt előtt betelt a nevezési limit, de a rövidebb etapokra is bőven jutott jelentkező. Volt is miből, hiszen az idén először kétnapos fesztivál magyar mezőnyét 75 ország – többek között Azerbajdzsán, Bolívia és Bahrein – több mint 2000 futója színesítette.

Bővebb információk a www.kozossegisport.hu oldalon.
Szerző: Szita Mónika

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top