Keresés
Close this search box.

A magyar zászló jó magasan fog lobogni Aragónban

Kelemen Krisztián: „A magyar zászló jó magasan fog lobogni Aragónban” 

Sajtóközlemény – H-Moto Team, Almeria teszt, 2014.04.05.

Kelemen Krisztián: „A magyar zászló jó magasan fog lobogni Aragónban”

A téli felkészülési időszak során immár harmadik alkalommal látogat el a magyar H-Moto Team legénysége a spanyolországi Almeriába tesztelés céljából. Most szombaton és vasárnap az utolsó finomhangolásokat végezték el a csapat két BMW S1000RR versenygépén, amellyel idén Robert Muresan és Riccardo Cecchini a FIM Superstock 1000 Kupa futamain fog indulni.

A hétvégén, 2014. április 11-13-án a spanyolországi Motorland Aragón versenypályán folytatódnak a Superbike világbajnokság küzdelmei, és a vb betétsorozatai számára is megkezdődik az idei versenyévad. A FIM Superstock 1000 Kupában idén egy magyar csapatért és egy magyar pilótáért is szoríthatunk majd. A H-Moto Team hazai támogatását élvező Németh Balázs az olasz Pedercini Racing Team Kawasakijával, míg a román Robert Muresan és az olasz Riccardo Cecchini a H-Moto Team két BMW S1000RR versenymotorjával indul harcba a világkupa pontokért.

A magyar csapat két külföldi pilótája számára a mostani, almeriai két nap jelenti az utolsó tesztlehetőséget a jövő hétvégi éles bevetés előtt, és a magyar szerelők, versenymérnökök, illetve kiszolgáló személyzet számára is ez a teszt lesz a fő próba. Néhány nap múlva, Aragónban már minden komoly tétre megy majd.

Riccardo Cecchini
„A legutóbbi teszt óta eltelt időt szinte végig az edzőteremben töltöttem, és a helyes táplálkozásra is nagy figyelmet szenteltem, illetve sokat bicikliztem. Fizikálisan nagyon jó erőben érzem magam, sokat és hosszasan készültem. Csak feszült vagyok egy kicsit, de ez csak attól van, hogy nem sokára kezdődik a bajnokság, úgyhogy ez normális. Ettől az előttünk álló teszttől nem várok különösebb dolgokat, szeretnék kicsit megnyugodni az első verseny előtt, azáltal, hogy újra leporolom a régi mozdulatokat. És persze szeretnék apránként tovább gyorsulni, mivel mindig van lehetőség a fejlődésre.”

Kelemen Krisztián, csapatfőnök
„Nagyon várjuk már az almeriai tesztet. Ez lesz az utolsó finomhangolási lehetőség, utána már haza sem jövünk, egyből megyünk tovább Aragónba, ahol az év első versenye vár ránk. A mostani felkészülési időszakunk tekintetében tehát ez lesz az utolsó tesztünk Almeriában, de odakint tárgyalni fogunk a folytatásról a pálya tulajdonosaival, mivel év végén szeretnénk majd mind az öt versenygépünket ott elhelyezni a téli felkészülési időszakra. Ez nemcsak a saját versenyzőinknek kínálna tökéletes felkészülési lehetőséget a következő szezonra, de bérbe is tudnánk adni a motorokat a kinti érdeklődőknek.

Ami a mostani tesztet illeti, Robytól (Muresan) és Rickytől (Cecchini) is azt várom, hogy megjavítsák saját eddigi legjobb tesztidejüket, amit Almeriában futottak. Magyar szerelőcsapatunk éjt nappallá téve dolgozott az elmúlt 2-3 hétben, hogy felkészítse a két motort, és az egész csapat nagyon készül erre az idényre, hiszen most először indulunk két külföldi versenyzővel a sorainkban a FIM Superstock 1000 Kupában. Szintén most először kaptuk meg a Dornától a lehetőséget, hogy bokszban legyünk, így a korábbi sátoros megoldás helyett Aragónban boxban leszünk elhelyezve, mint a nagyok. Ez egy komoly megtiszteltetés, köszönjük a gesztust.

Roby a tavalyi specifikációjú motorral fog menni, így az ő esetében a tavaly használt beállításokat próbáljuk meg finomhangolni a mostani teszten. Emellett a telemetriai rendszer installációjára helyeződik majd a fő hangsúly, illetve azt próbáljuk még eldönteni, melyik motorblokkot használjuk nála a meglévő három blokkunk közül. Ricky számára a vadonatúj motor bejáratásáról és bemotorozásáról fog szólni a teszt eleje, az első nap szerintem erre rá is megy majd. A 2. nap aztán az ő beállításain és a köridőkön is elkezdhetünk majd komolyabban dolgozni. Aragónban a cél a pontszerzés lesz, erre próbáljuk mindkét motort és versenyzőt felkészíteni. Az új motorra egyébként ugyanazt a szoftvert telepítettük, mint a régire, és motorerőben sem lesz semmi különbség, vagyis száz százalékig ugyanazt a technikai hátteret biztosítjuk mindkét pilótánk számára.

A felől megnyugtathatok mindenkit, hogy a magyar zászló jó magasan fog lobogni Aragónban, mert egy 6 méteres póznára fogjuk rögzíteni. Remélhetőleg, ez nemcsak nekünk ad majd plusz energiát a hétvége során, ahányszor csak rápillantunk, de a többi magyar versenyzőnek is, akiknek ezúton is sok sikert kívánunk. Németh Balázsnak természetesen minden támogatást és segítséget megadunk, de (Talmácsi) Gáborékkel és (Tóth) Imréékkel is jóban vagyunk, és kölcsönösen segítjük egymást, amiben tudjuk.”

Borbás Bálint

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top