Keresés
Close this search box.

A verseny minden gyorsát nagyon élveztük!

A tavalyi Mitsubishinkkel szerintem még most is repülnénk. 

Fogasy Gergely – Berendi Dávid
Renault Clio R3
Bükfürdő Murva Rallye 2014

Túl vagytok 2014 első murva rally versenyén, amit Bükfürdőn és környékén rendeztek meg.
Tizenegy gyors várt rátok, négy különböző szakaszon.

Milyen eredménnyel zártátok a versenyt, hogy éreztétek magatokat?
– Az 5-ös és a 2WD kategória harmadik helyén végeztünk, valamint a prológon az összes négykerekes autót megelőzve abszolút másodikak lettünk, amit különdíjjal jutalmaztak. A verseny minden gyorsát nagyon élveztük és hiba nélkül tudtuk teljesíteni az összes szakaszt, ami azért érdekes, mert én elsőkerekes autóval most indultam először murván. Meg kell mondanom, hogy pozitívan csalódtunk Dáviddal az autóban, mert az Clio viselkedése nagyon-nagyon élvezhető murván is. Sok nézői visszajelzést is kaptunk, hogy a mi autónknak van a legszebb hangja a mezőnyben, amit mi is meg tudunk erősíteni és ezáltal az élvezet minden gyorson még nagyobb!

Melyik szakasz és miért lett esetleg a kedvencetek?
– Igazából mindegyik szakaszt pont annyira szerettük, amennyire nem is. Az autónk végsebessége miatt a hosszú egyenesek unalmasak voltan nekünk picit. Viszont kárpótolt bennünket a murva minősége és az, hogy élvezetesen tudtunk menni az autóval a kanyarokban. Összességében tetszett az egész és Markó Tibi nagyszerű versenyt szervezett megint. Külön köszönet neki és stábjának ezért!

A nagy ugratót mennyire mertétek elvállalni?
– Csapatfőnökünk Takács Attila nyomatékosan megkért bennünket hogy, ha nem akarunk a pálya szélén versenyt nézni, akkor ne ugrassunk az autóval, ugyanis az autó orr nehéz és könnyen orra bukik. Így sajnos – bár nagyon-nagyon kívánta – elég kis sebességgel támadtuk meg a nagy ugratót és átcsorogtunk rajta. A tavalyi Mitsubishinkkel szerintem még most is repülnénk, de most eleget tettünk a szép szónak…

Ha lehetne, mi az, amit másképp tennétek a versennyel kapcsolatban?
– Több esőt kérnénk az égiektől! De nagyjából ezen változtatnánk tényleg egyedül. A sárosabb szakaszokon közelebb tudtunk lenni a többiekhez, mert nem jött ki a technikai hátrány. De összességében így sem panaszkodhatunk. A versenyt részben tesztnek szántuk és annak, hogy ne legyenek elvonási tüneteink a következő futamig. Ezek teljesültek, úgyhogy egy rossz szavunk nem lehet. A csapat is élvezte és mi is. Köszönjük nekik is a munkát!

Partnereink: Renault Hungária, Millers Oils, RRC Hungary, Marso Kft, Interton Kft, Dukko-Lux Kft., Euro One Zrt, SRT Kft, Hankook.

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top