Keresés
Close this search box.

A GT4 Eb-sorozatában bizonyított Mór Csaba

blank

A hazai autósport képviselői közül egyre több versenyzőnek nyílik lehetősége arra, hogy nemzetközi kategóriákban is bizonyítson – erre az egyik legjobb példa a Lotus Eastern Cup korábbi bajnoka, Mór Csaba, aki idén az SRO Group által szervezett GT4 Európa-bajnokság mezőnyében állt rajthoz, méghozzá a komoly múlttal rendelkező holland Equipe Verschuur csapat színeiben. Az istálló egyébként az elsők között állította csatasorba a McLaren 570S GT4 típusát a különböző GT versenysorozatokban, így ez igaz a GT4 Európa-bajnokságra is.

Ebben a sorozatban is sokszor megfordulnak komoly exDTM, F1 és különböző neves GT és túraautós sorozatokból jövő versenyzők. A GT4 Eb ezen szekciójának mezőnye az idén hat versenyfutamon mérhette össze az erejét.

Csaba versenyzőtársa egy 17 éves fiatal skót versenyző Finlay Hutchison volt az idei esztendőben, aki eddig főleg Formula Renault-val gyűjtögette a versenykilométereket. Az ismeretlen sorozat, az ismeretlen versenygép és az ismeretlen versenyzőtárs is komoly kihívás volt Csaba számára, de eredményeivel és szakmai felkészültségével már az első évben a sorozat élmezőnyébe került. Az áhított futamgyőzelem egyenlőre még várat magára, de egész évben ott voltak az élmezőnyben és dobogóra is állhattak. Néha sajnos becsúszott nulla pontos futam is melyeken az elvesztegetett pontok elég fájóan hiányoztak az év végi elszámolásnál, de Csaba így is a bajnokság negyedik helyét könyvelheti el az első GT4-es versenyszezonjában. Valamint a csapat is a negyedik helyen foglalhatta el a bajnoki tabellán.

Jövőre Csaba a tervek szerint ebben a sorozatban is szívesen folytatná a pályafutását, nem titkoltan azzal a céllal, hogy 2018-ban már a bajnoki címért küzdhessen, ami talán nem is olyan elérhetetlen, hiszen az idei teljesítménye alapján már több élcsapattól is kapott a jövő szezonra szóló megkereséseket.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top