Keresés
Close this search box.
Fotó: Porsche AG / hoch zwei

A Porsche Mobil1 Supercup és az F1 meghosszabbította a partnerséget

Fotó: Porsche AG / hoch zwei

A Porsche Mobil1 Supercup versenysorozat kiváló és izgalmas betétversenye az F1-es nagydíj hétvégéinek. Örömhír a szurkolóknak, hogy a Mexikói Nagydíj hetében a partnerséget további 3 évvel meghosszabbították, ez pedig azt jelenti, hogy a Porsche Mobil 1 Supercup 2022-ig egészen biztosan az FIA Formula-1 világbajnokság betétversenye marad.

A Porsche Supercup az 1993-as debütálása óta része a Formula-1 betétversenyeinek. Olyan legendás versenypályákon láthatjuk a Porsche mezőnyét a Formula-1-es versenyhétvégéken, mint a belgiumi Spa-Francorchamps, az olasz Autodromo Nazionale di Monza és Monaco szűk utcái pályája.

A Porsche Mobil1 Supercup versenysorozatban használt 485 lóerős Porsche 911 GT3 Cup versenyautók műszakilag azonosak, csakúgy, mint a gumiabroncsok és az üzemanyag, tehát a szoros és izgalmas versenyeken minden versenyző egyenlő feltételekkel versenyez, csupán az autók apróbb beállításai és a versenyzők tehetsége, no meg némi szerencse az, ami befolyásolhatja a végeredményeket.

A támogatói szerződés meghosszabbítása azt jelenti, hogy a Porsche Mobil 1 Supercup 2022-ben fogja ünnepelni a Formula-1-el való együttműködésének 30. évfordulóját. Forma-1-es betétfutamként a legelső viadalra az 1993-as imolai San Marinó-i Nagydíjon került sor, amelyen Uwe Alzen aratott diadalt a Porsche Zentrum Koblenz csapat színeiben. A bajnoki címet abban az évben csapattársa, Altfrid Heger szerezte meg.

Ross Brawn, a Formula-1 ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott a szerződéshosszabbítás kapcsán: „Örülünk, hogy további három évre meghosszabbítottuk a Porscheval fennálló hosszútávú partnerségünket. Ez a gyári versenysorozat biztosítja az egyik leglátványosabb versenyeket és jelentősen hozzájárul a nagydíjhétvégéken kínált showk-hoz. Ezenkívül az elmúlt majd’ harminc év alatt a Porsche Mobil1 Supercup kiváló lehetőségek biztosít számos versenyző számára.” 

Fritz Enzinger, a Porsche Motorsport alelnöke hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy továbbépíthetjük a szoros és régóta fennálló partnerséget. A Formula-1 exkluzív környezetet kínál, egyedi hangulattal. Ez a lenyűgöző és hatalmas médiaérdeklődés fontos, ideális és átfogó csomagot biztosít a versenysorozatunknak.”

Michael Dreiser, a Porsche Motorsport kereskedelmi igazgatója azt is elmondta, hogy a Porsche Mobil1 Supercup a Formula-1 világbajnokság nyolc európai fordulójára fog összpontosítani.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top